Διεθνή

Το σκάνδαλο Volkswagen παρασύρει χαμηλότερα τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης – Νέες απώλειες για τις μετοχές

Το σκάνδαλο Volkswagen παρασύρει χαμηλότερα τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης – Νέες απώλειες για τις μετοχές
Τα προβλήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκάλεσαν ανησυχίες για τον ευρύτερο κλάδο στην Ευρώπη
Απώλειες για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση καταγράφουν οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι ο εν λόγω κλάδος βιώνει τη δική «στιγμή Libor», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times κάνοντας μια παρομοίωση με τις υποθέσεις χειραγώγησης του Libor, μετά την παραδοχή της Volkswagen ότι παραβίαζε τις δοκιμές εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ.
Η μετοχή της Volkswagen, η οποία υποχώρησε σχεδόν 20% στη συνεδρίαση της Δευτέρας, σήμερα, Τρίτη, υποχωρεί εκ νέου επιπλέον 5,3% περί τις 11:10 π.μ. ώρα Ελλάδας, στα 127,38 ευρώ, μετά την ανακοίνωση από την Κορέα νωρίτερα σήμερα, ότι θα προχωρήσει σε έρευνα σχετικά με τις εκπομπές ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα των Volkswagen και Audi.
Η κίνηση αυτή από την Κορέα λαμβάνει χώρα μετά την ανακοίνωση από την Volkswagen, ύστερα από σχετικές πιέσεις της ρυθμιστικής αρχής στις ΗΠΑ, της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, ότι ανακαλεί σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα, καθώς βρέθηκε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξόπλιζε τα αυτοκίνητά της με ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο μείωνε τους εκπεμπόμενους ρύπους κατά τη διάρκεια των τεστ.
Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Michael Horn, παραδέχθηκε την απάτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα κάναμε θάλασσα».
Ωστόσο, τα προβλήματα που ενέσκηψαν με την Volkswagen χθες, προκάλεσαν ανησυχίες για τον ευρύτερο κλάδο στην Ευρώπη, με τις μετοχές και άλλων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών να δέχονται πιέσεις την Τρίτη.
Ειδικότερα, περί τις 11:10 π.μ., η μετοχή της BMW καταγράφει απώλειες 4,27%, στα 80,80 ευρώ.
Η μετοχή της Daimler σημειώνει πτώση 2,81%, στις 69,25 ευρώ και η μετοχή της Peugeot κινείται χαμηλότερα κατά 5,53%, στα 14,35 ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης