Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Ο μέχρι πρότινος παρίας (Ελλάδα) της ΕΕ επιστρέφει στην ομαλότητα - Επενδυτικές ευκαιρίες σε μη τραπεζικές μετοχές

Wood: Ο μέχρι πρότινος παρίας (Ελλάδα) της ΕΕ επιστρέφει στην ομαλότητα - Επενδυτικές ευκαιρίες σε μη τραπεζικές μετοχές
Βιώσιμη βραχυπρόθεσμα η συμφωνία - Βαρετές οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου
Τον όρο παρίας αποτάσσεται για την Ελλάδα και δη για τα ελληνικά assets η Wood, μέσω νέας έκθεσής της, υπό τον τίτλο "GoodBUY pariah state, hello normality?".
Μάλιστα η Wood σπεύδει να επισημάνει, έστω και με επιφυλάξεις, πως σταδιακά η Ελλάδα και τα ελληνικά assets, επιστρέφουν στην ομαλότητα.
Εστιάζοντας στις μη τραπεζικές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου η Wood, σημειώνει πως επέδειξαν ισχυρές αντοχές σε όρους επιχειρηματικής ποιότητας, κόντρα στις πιέσεις που έχουν δεχθεί τράπεζες και οικονομία.
Αν και η εμπιστοσύνη θα χρειαστεί ορισμένο χρόνο για να επιστρέψει, οι επενδυτές θα πρέπει να διατηρήσουν στο επενδυτικό τους ραντάρ τις μη τραπεζικές ελληνικές μετοχές, για τους εξής λόγους:
1) οι συνθήκες σε πολιτικό και μακροοικονομικό πεδίο σταδιακά ομαλοποιούνται.
2) οι αποτιμήσεις τους εμφανίζονται εξαιρετικά ελκυστικές.
3) υπάρχει ισχυρή προοπτική για εξάλειψη του ρίσκου που συνδέεται με την Ελλάδα.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Wood επισημαίνει πως τα top picks από τις μη τραπεζικές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι οι εξής: Jumbo, OTE, Folli Follie.

Βαρετές οι εκλογές
Η Wood δεν διστάζει να χαρακτηρίσει έως και... βαρετές τις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν έκρυβαν εκπλήξεις.
Ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα, τα οποία αφορούν στο εξής: Η πολιτική ζωή της Ελλάδας σταδιακά επιστρέφει σε συνθήκες ομαλότητας.
Σύμφωνα με τη Wood, η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα επιστρέφει, αν και η επόμενη περιόδος κρύβει μεγάλες προκλήσεις, λόγω της βασικής αποστολής εφαρμογής του μνημονίου.
Βιώσιμη βραχυπρόθεσμα η συμφωνία
Η υπογραφή της νέας συμφωνίας αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Βραχυπρόθεσμα η συμφωνία θα καταστεί βιώσιμη, αλλά μακροπρόθεσμα ίσως και να μην κατορθώσει να πείσει ως προς την εφαρμογή της, λόγω:
1) των εξαιρετικά φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί σε ορίζοντα τριετίας
2) η ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ μπορεί να μην επιβεβαιώσει τα αναμενόμενα
3) η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται, ωστόσο οι διαρθρωτικές προκλήσεις παραμένουν αυξημένες

Τράπεζες
Σύμφωνα με τη Wood, οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν από μόνες τους ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα.
Όπως προβλέπει, τα αποτελέσματα των stress tests αναμένεται να καταδείξουν μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες, ίσως και σε επίπεδα άνω των 15 δισ. ευρώ.
Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης παραμένει ακόμη ασαφής, ωστόσο όταν ολοκληρωθεί και έχει ισχυροποιηθεί η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, έως τα τέλη του 2015, τότε η επόμενη μέρα θα είναι θετική για το τραπεζικό σύστημα.

Αγοραστικές ευκαιρίες
Σύμφωνα με τη Wood, εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες, αποτελούν στην τρέχουσα συγκυρία οι μη τραπεζικές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, που εμφανίζουν ισχυρούς ισολογισμούς και σχετικά χαμηλούς δεσμούς με το εγχώριο πολιτικό σκηνικό.
Πλην των top picks Jumbo, OTE, Folli Follie, η Wood εμφανίζεται επίσης θετική ως προς τις μετοχές της Motor Oil και της Aegean.

Αναβαθμίσεις - Υποβαθμίσεις
Μέσω της νέας έκθεσής της η Wood προχώρησε:
- στην υποβάθμιση της σύστασης της ΔΕΗ και της ΕΧΑΕ σε hold, από buy προηγουμένως
- στην αναβάθμιση της σύστασης του Τιτάνα σε buy, από hold προηγουμένως
- στην αναβάθμιση της σύστασης του ΟΠΑΠ σε buy, από hold προηγουμένως

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης