Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Και δεύτερη στρατιωτική βάση θα κατασκευάσει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία – Αντιδρά το ΝΑΤΟ

Reuters: Και δεύτερη στρατιωτική βάση θα κατασκευάσει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία – Αντιδρά το ΝΑΤΟ
Οι εγκαταστάσεις θα μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 5.000 στρατιώτες, βαρύ οπλισμό, πισίνα, γήπεδα, ιατρείο και αποθήκες για ρουκέτες
Η Ρωσία σχεδιάζει να φτιάξει μία δεύτερη στρατιωτική βάση στα σύνορα με την Ουκρανία, τη στιγμή που το ΝΑΤΟ την κατηγορεί ότι υποστηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές.
Σύμφωνα με το Reuters, η νέα βάση θα στεγάσει 5.000 στρατιώτες και θα εγκαταστήσει βαρύ οπλισμό.
Αυτές οι βάσεις είναι μέρος της ρώσικης στρατιωτικής ανάπτυξης σε μία νέα γραμμή αντιπαράθεσης με τη Δύση, που αρχίζει από τη Μαύρη Θάλασσα στον νότο ως τη Βαλτική στον βορρά.
Το ΝΑΤΟ και η φιλοδυτική ουκρανική κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τις βάσεις στα σύνορα με πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ως ενδιάμεσους σταθμούς για να στέλνει στρατεύματα σε περιοχές που έχουν σκοτωθεί 8.000 άνθρωποι από τον Απρίλιο του 2014.
Σε αντίθεση με τη νότια Κριμαία, η Μόσχα αρνείται ότι έχει στείλει στρατεύματα και στην ανατολική Ουκρανία.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να μετατρέψει μία παλιά στρατιωτική αποθήκη στην πόλη Βοguchar στην περιοχή Voronezh σε μία κύρια βάση με δεκάδες κτίρια και εγκαταστάσεις για 1.300 άρματα μάχης  και πυρομαχικά.
Θα υπάρχουν επίσης στρατώνες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 5.210 στρατιώτες, αποθήκες για ρουκέτες, ιατρείο, πισίνα και χώρος για την εκπαίδευση των στρατιωτών.
Αν και πολλοί που θα μετατεθούν σε αυτή τη βάση, η οποία θα απέχει 45 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα θα είναι εκπαιδευμένοι στον πυρηνικό, τον βιολογικό και τον χημικό πόλεμο.
Οι αρχικές κατασκευές και οι εργασίες στις εγκαταστάσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 29 Απριλίου 2016.
Η βάση θα περιλαμβάνει επίσης αίθουσα επικοινωνιών, μία μεγάλη τραπεζαρία, γήπεδα τένις και μπάντμιντον, αλλά και ειδικό χώρο για 30 σκυλιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης