Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: H Volkswagen αρχίζει τις απολύσεις υπό το βάρος του σκανδάλου - Συνεδριάζει αύριο το εποπτικό συμβούλιο της εταιρίας

Reuters: H Volkswagen αρχίζει τις απολύσεις υπό το βάρος του σκανδάλου - Συνεδριάζει αύριο το εποπτικό συμβούλιο της εταιρίας
Οι αποπομπές θα αφορούν κυρίως κορυφαίους μάνατζερ και μέλος του συμβουλίου της εταιρίας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προσωπικές συνέπειες
Η Volkswagen θα αρχίσει να απολύει προσωπικό, που ήταν υπεύθυνο για τα τεστ εκπομπών ρύπου, αναφέρει το Reuters.
Το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής εταιρίας θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 25/9 για να αποφασίσει ποιος θα είναι ο διάδοχος του CEO Martin Winterkom, ο οποίος παραιτήθηκε την Τετάρτη.
Θα εξεταστούν επίσης τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας που έγινε για το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το «πείραγμα» κινητήρων σε ορισμένα αμάξια diesel έτσι ώστε να κρύψουν τις πραγματικές εκπομπές ρύπων.
Κορυφαίοι μάνατζερ μπορεί επίσης να αντικατασταθούν, ακόμα κι αν δεν ήξεραν για την απάτη, με τον Αμερικάνο επικεφαλής Michael Horn και τον διευθυντή πωλήσεων Christian Klinger να είναι οι πλέον ευάλωτοι.
Οι μετοχές της Volkswagen έπεσαν κατά 20% από τη μέρα που ανακοινώθηκε το πρόστιμο ύψους 18 δισ. δολαρίων για παραποίηση των ελέγχων εκπομπών ρύπων.
Η εταιρία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 11 εκατομμύρια αμάξια της παγκοσμίως είχαν κινητήρες με σημαντική απόκλιση στην εκπομπή ρύπων όταν περνούσαν από έλεγχο από όταν κυκλοφορούσαν στον δρόμο.
Ο CEO Winterkom που παραιτήθηκε την Τετάρτη υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα, αλλά αποχωρεί γιατί η εταιρία χρειάζεται μία νέα αρχή.
«Θα υπάρξουν περαιτέρω προσωπικές συνέπειες τις επόμενες μέρες» ανακοίνωσε το μέλος του συμβουλίου της Volkswagen Olaf Lies.
Οι επικεφαλής της Volkswagen's Porsche brand, Matthias Mueller, της Audi brand, Rupert Stadler και της VW brand, Herbert Diess είναι οι επικρατέστεροι για να αντικαταστήσουν τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή MartinWinterkom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης