Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Volkswagen άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Sky News: Διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Volkswagen άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες
Κομισιόν: Γίνονται έρευνες για τη Volkswagen στις ΗΠΑ και τη Γερμανία – Θα φτάσουμε ως το τέλος
Μετά το σκάνδαλο της Volkswagen, άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Toyota, Vauxhall, Peugeot, διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους ότι τα τεστ εκπομπής ρύπων γίνονται με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφέρει το Sky News.
Συγκεκριμένα, η Toyota αναφέρει ότι «δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε πρακτική που θα είχε ως στόχο να βελτιώσει τις εκπομπές των κινητήρων».
Η Vauxhall υποστηρίζει ότι «όλοι οι υπάλληλοί μας είναι ενημερωμένοι και λειτουργούν νόμιμα και ηθικά χωρίς καμία εξαίρεση.
Και η Peugeot αναφέρει ότι «ακολουθούμε όλες τις εγκεκριμένες διαδικασίες σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε και οι ρυθμίσεις των κινητήρων είναι παντού οι ίδιες και ότι το νέο της σύστημα ντεζιλοκινητήρων παράγει πολύ μικρές αποκλίσεις μεταξύ δοκιμών και κανονικής χρήσης των αυτοκινήτων».
Από τη Mecedes Benz εξέδωσαν μία λιτή ανακοίνωση διαχωρίζοντας τη θέση τους από το σκάνδαλο.
«Το θέμα που αναφέρεται στον τύπο δεν αγγίζει τα αυτοκίνητα της Mercedes Benz».
Τέλος, η ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών του Ηνωμένου Βασιλείου «κατανοεί την ανησυχία των πελατών», αλλά ξεκαθαρίζει ότι «το θέμα αφορά μόνο μία αυτοκινητοβιομηχανία και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποια άλλη είναι εμπλεκόμενη».
Διαβεβαιώνει, δε τους πελάτες ότι «σε όλα τα αμάξια που πωλούνται στη Βρετανία γίνονται συγκεκριμένοι έλεγχοι εκπομπών ρύπων και υπό την εποπτεία μίας ανεξάρτητης υπηρεσίας».
Θέση πήρε, εξάλλου, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διά στόματος της εκπροσώπου τύπου Lucia Caudet, ανέφερε τα εξής:
«Αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά και είναι σε εξέλιξη έρευνες στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.
Γι’ αυτό είναι πρόωρο να κάνουμε κάποιο σχόλιο για το ποια ειδικά και άμεσα μέτρα εποπτείας θα πρέπει να ληφθούν για τα αυτοκίνητα που πουλάει η Volkswagen στην Ευρώπη.
Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα φτάσουμε μέχρι τον πάτο του βαρελιού.
Για το καλό των πελατών και του περιβάλλοντος θα διασφαλίσουμε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα σέβονται τα όρια των εκπομπών ρύπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης