Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Διαμαρτύρεται για τα κλειστά σχολεία και τα κενά στην εκπαίδευση

ΑΔΕΔΥ: Διαμαρτύρεται για τα κλειστά σχολεία και τα κενά στην εκπαίδευση
Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περίπου, 25.000 εκπαιδευτικοί σημειώνει η ΑΔΕΔΥ
Για τα κλειστά σχολεία και τις χιλιάδες κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει, αν και έχει περάσει «ένας μήνας έχει περάσει από την έναρξη του σχολικού έτους, εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά στη χώρα μας, χιλιάδες είναι τα κενά, επειδή η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν έκαναν έγκαιρα τις προσλήψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού».
Στη συνέχεια σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή λείπουν από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περίπου, 25.000 εκπαιδευτικοί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αφού χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά, χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης».
Την ίδια ώρα, προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, «χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια παραμένουν άνεργοι, εξαιτίας αυτής της κατάστασης».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
1. Να καλύψουν άμεσα όλα τα λειτουργικά κενά στην εκπαίδευση με πρόσληψη 25.000 αναπληρωτών που απαιτούνται.
2. Να δρομολογήσουν ΤΩΡΑ τη διαδικασία για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, σε όλα τα οργανικά κενά, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Επισημαίνει, δε, ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αποχωρήσει, λόγω συνταξιοδότησης, πάνω από 20.000 εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι μόνιμοι διορισμοί ήταν λιγότεροι από 500.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέλος, σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) καθώς και τους φορείς των γονέων και κηδεμόνων θα πάρει πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης