Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους – Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους – Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει
"Οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε"

«Δεν είναι του Υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της», ανέφερε ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το Σιδηρόκαστρο, με αφορμή τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν.
Ο ίδιος τόνισε ότι «αρμόδιο είναι το Σύνταγμα.
Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου».
Μάλιστα, με συμμετοχή στο διάλογο που σιγά - σιγά ανοίγει σχετικά με τα θέματα της Εκκλησίας στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Ιερώνυμος ανέφερε πως «το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία.
 Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει.
Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα.
Αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων.
Αν δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, αν δεν θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας κ.λπ.
Οι Έλληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε τα κουβεντιάσουμε πάλι».
Σημειώνεται ότι την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με το νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης