Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές μετά την έρευνα των ελβετικών αρχών

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές μετά την έρευνα των ελβετικών αρχών
Ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για πιθανή χειραγώγηση στην αγορά πολύτιμων μετάλλων από τράπεζες όπως οι UBS, Julius Baer, Deutsche Bank, HSBC κ.ά.
Αρνητική τροχιά διαγράφει η πλειονότητα των ευρωπαϊκών αγορών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις μετοχές σημαντικών ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά την ανακοίνωση των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών ότι ξεκινούν έρευνα για χειραγώγηση στην αγορά πολύτιμων μετάλλων.
Ειδικότερα, οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε έρευνα σχετικά με πιθανή χειραγώγηση της αγοράς πολύτιμων μετάλλων από αρκετές σημαντικές τράπεζες, όπως η UBS, Julius Baer, Deutsche Bank, HSBC, Barclays, Morgan Stanley και Mitsui.
Εν τω μεταξύ στο στόχαστρο τίθεται και η μετοχή της Vodafone, η οποία άνοιξε στο Λονδίνο με πτώση 2,5%, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως ανακοίνωσε σήμερα ότι έληξε τις συνομιλίες με την Liberty Global για ανταλλαγή μετοχών.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:50 π.μ. ώρα Ελλάδος, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,49%, στις 9.641,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,38%, στις 6.086,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,48%, στις 4.458,50 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,50%, στις 9.750,50 μονάδες, ενώ αντιθέτως στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,51%, στις 21.228 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,2%, στις 348,57 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης