Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βrookings: Γιατί αυτή τη φορά οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν κατά γράμμα

tags :
Βrookings: Γιατί αυτή τη φορά οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα εφαρμοστούν κατά γράμμα
Eίναι πλέον σαφές, σ’ όλους του Έλληνες, ότι η χώρα είναι αδύνατον να εξέλθει της κρίσης δίχως εξωτερική βοήθεια
Επιτέλους οι Έλληνες συνειδητοποίησαν ότι πρέπει… να εφαρμόσουν το μνημόνιο, επισημαίνει το Ινστιτούτο Brookings, σχολιάζοντας το μετεκλογικό πολιτικό πεδίο στην Ελλάδα.
Η καλή είδηση, επισημαίνει το Ινστιτούτου, είναι ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι κατάλαβαν ότι η χώρα τους είναι απολύτως εξαρτημένη από την Ευρωζώνη.
Αν και η συγκεκριμένη διαπίστωση, υπό κανονικές συνθήκες θα ευνοούσε τη ΝΔ, τελικά ωφέλησε τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει εν συνεχεία το αμερικανικό ίδρυμα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοφιλής Αλέξης Τσίπρας είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πολιτικό γήπεδο της Ελλάδας» υπερθεματίζει το Brookings, τονίζοντας ότι κύρια προεκλογική υπόσχεση του Πρωθυπουργού είναι η προσπάθεια μετακύλισης των βαρών από τα ασθενέστερα στρώματα στα πλουσιότερα.
Το Brookings παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει στο ακέραιο τη νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, η οποία υπεγράφη στις 12 Ιουλίου.
Και αυτό όχι εξαιτίας των ικανοτήτων των Ελλήνων υπουργών, αλλά λόγω της καχυποψίας των δανειστών.
«Με την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρας να βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, οι δανειστές θα προνοήσουν για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και αρτιότερη προετοιμασία του πακέτου μεταρρυθμίσεων που θα κληθεί να εφαρμόσει το υπουργικό συμβούλιο» εξηγεί χαρακτηριστικά το Ινστιτούτου.
Εκτός αυτού, προσθέτει, στην πεποίθηση περί εφαρμογής των συμφωνηθέντων συμβάλει και η ριζική αναστροφή των Ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι κατανοούν πλέον την αναγκαιότητα εφαρμογής του μνημονίου.
Είναι πλέον σαφές, σ’ όλους του Έλληνες, ότι η χώρα είναι αδύνατον να εξέλθει της κρίσης δίχως εξωτερική βοήθεια, τονίζει το Ινστιτούτο.
Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα, καθώς οι Έλληνες είναι εξουθενωμένοι και απογοητευμένοι, δημιουργώντας ένα τοξικό κλίμα στην κοινωνία.
Εάν οι δανειστές, καταλήγει το Ινστιτούτο, επιμείνουν με αγριότητα στη λιτότητα και αποφύγουν να επιδιορθώσουν και τα δικά τους λάθη, τότε όλα θα τιναχθούν εκ νέου στον αέρα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης