Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο Αθήνα 9.84 και η Athens Voice ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους πρόσφυγες

tags :
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ο Αθήνα 9.84 και η Athens Voice ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους πρόσφυγες
Ένα χρήσιμο 4σέλιδο φυλλάδιο στην αγγλική και στην αραβική γλώσσα διανέμεται από σήμερα στους πρόσφυγες
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τον κοινωνικό τους ρόλο, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο αίτημα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84» και συμμετέχουν στη δράση του σταθμού για την ενημέρωση των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν ανάγκη από την υποστήριξή μας για να προσεγγίσουν τους τελικούς τους προορισμούς.
Ένα χρήσιμο 4σέλιδο φυλλάδιο στην αγγλική και στην αραβική γλώσσα, διανέμεται από σήμερα στους πρόσφυγες, σε όλα τα σημεία εισόδου τους στη χώρα αλλά και σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.
Με τίτλο: «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις», το φυλλάδιο περιέχει χρηστικές πληροφορίες για την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, κέντρων φιλοξενίας, χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος, πληροφορίες για τους σταθμούς ΟΣΕ και ΚΤΕΛ αλλά και για τα Ταχυδρομεία, όπου μπορούν να απευθυνθούν για να παραλάβουν χρήματα από το εξωτερικό.
Συμβάλλοντας στη δράση ενημέρωσης των προσφύγων, τα ΕΛΤΑ ανέλαβαν, μέσω του καλλιτεχνικού τους τμήματος, την επιμέλεια και τη δημιουργία του φυλλαδίου καθώς και τη μεταφορά - σε πρώτη φάση - 80.000 φυλλαδίων στους χώρους υποδοχής των προσφύγων στα νησιά, στα πλοία τα οποία μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον Πειραιά, αλλά και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους.
Η διανομή των χρηστικών φυλλαδίων γίνεται σε συνεργασία με τις κατά τόπους ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά και στην Αθήνα ενώ φυλλάδια θα αναρτηθούν και στα Ταχυδρομεία των νησιών όπου φθάνουν οι πρόσφυγες.
Η δεύτερη δράση, στο ίδιο πλαίσιο, αφορά στην επιμέλεια και στη διανομή ενός 4σέλιδου φυλλαδίου αποκλειστικά στην αραβική γλώσσα, το οποίο διανέμεται κατά τον ίδιο τρόπο και το οποίο κυκλοφορεί ήδη ένθετο στο τεύχος της 1ης Οκτωβρίου του free press Athens Voice, με την παράκληση προς κάθε αναγνώστη –κάτοικο της Αθήνας, να φροντίσει να το διαθέσει σε έναν πρόσφυγα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης