Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit, Intesa Sanpaolo και Banca Monte dei Paschi διαψεύδουν σενάρια συγχώνευσής τους

UniCredit, Intesa Sanpaolo και Banca Monte dei Paschi διαψεύδουν σενάρια συγχώνευσής τους
Ανέφικτο χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο εγχείρημα αναλυτές
Διαψεύδουν σενάρια περί συγχώνευσής τους οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας, UniCredit, Intesa Sanpaolo και Banca Monte dei Paschi, ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Il Sole 24 Ore».
Στο δημοσίευμα επισημαινόταν ότι επενδυτική τράπεζα αναλύει τη συγχώνευση που θα περιλάμβανε έναν συνδυασμό της Intesa και της απόσχισης των ιταλικών δραστηριοτήτων της UniCredit, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την εταιρεία.
Η Monte dei Paschi θα συνδυαζόταν με τις δραστηριότητες της UniCredit στη χώρα, ανέφερε η «Il Sole 24 Ore».
Εκπρόσωποι των τριών ιταλικών τραπεζών αρνήθηκαν ότι υπάρχουν τέτοιου είδους σχεδιασμοί.
Πάντως, όπως αναφέρει ο αναλυτής της Mediobanca, Riccardo Rovere, μια τέτοια συγχώνευση είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, δεδομένης της εδαφικής υπερκάλυψης, όχι μόνο στην Ιταλία, των αντιμονοπωλιακών περιορισμών, της διοίκησής της, αλλά και των επιπτώσεων στην απασχόληση.
«Αν ένας από τους στόχους, όπως υποδηλώνει το δημοσίευμα, είναι η εξεύρεση εταίρου για την Monte Paschi όπως ζητούν οι ρυθμιστικές αρχές, εκτιμούμε ότι αυτός ο τρόπος είναι εξαιρετικά περίπλοκος», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Monte Paschi σημείωσαν άνοδο 1,9%, ενώ αυτές της UniCredit ενισχύονταν κατά 1,4% και της Intesa κατά 1,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης