Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε εκδήλωση του ΟΗΕ για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την τρομοκρατία ο Μπαλτάς

Σε εκδήλωση του ΟΗΕ για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την τρομοκρατία ο Μπαλτάς
Ανάλογη διάσκεψη θα γίνει από τις 18-20/10 στην Αθήνα με θέμα «θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»
Λίγο πριμ την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη Νέα Υόρκη ο Αριστείδης Μπαλτάς συμμετείχε σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιορδανία και η Ιταλία, η UNESCO, η UNODC και η INTERPOL για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τρομοκρατικές ενέργειες και το οργανωμένο έγκλημα.
Βασικό μήνυμα  ήταν η άμεση ανάγκη διεθνούς συντονισμένης δράσης εναντίον της καταστροφής και του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών από τρομοκρατικές ομάδες και το οργανωμένο έγκλημα.
Εκτενείς αναφορές έγιναν στην καταστροφική δράση του ISIS στη Μέση Ανατολή και στην προσπάθεια των τρομοκρατών να διαγράψουν την πλούσια και πολυσυλλεκτική πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.
Ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι το ζήτημα αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για τη χώρα μας, η οποία έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα προστασίας των πολιτιστικών αγαθών.
Καταλήγοντας, ο Μπαλτάς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διατηρεί ειδικό ενδιαφέρον για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών και συνεχίζει τον αγώνα επιστροφής των εθνικών πολιτιστικών θησαυρών, όπως είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στη χώρα προέλευσής τους.
Τέλος, ενημέρωσε για την διοργάνωση στην Αθήνα, 18-20 Οκτωβρίου, Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα "Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης