Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τετραμερής συνάντηση στο Παρίσι για την Ουκρανία – Merkel: Καμία σύνδεση με τη Συρία

Τετραμερής συνάντηση στο Παρίσι για την Ουκρανία – Merkel: Καμία σύνδεση με τη Συρία
«Για εμάς, δεν τίθεται ζήτημα διασύνδεσης της Συρίας με την Ουκρανία»
Nέα συνάντηση για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είχαν σήμερα στο Παρίσι οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Κοινό μέλημα και των τεσσάρων πλευρών αποτέλεσε η αναγκαιότητα τήρησης της συμφωνίας του Μινσκ.
Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande προειδοποίησε ότι η διεξαγωγή εκλογών στην ανατολική Ουκρανία, με παράλληλη τήρηση των διεθνών κανονισμών, θα έχει ως αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση της συμφωνίας του Μινσκ έως τα τέλη του 2015.
«Δεν θα επιτρέψουμε τη διεξαγωγή εκλογών σε συνθήκες που δεν σέβονται στο Μινσκ» επανέλαβε, απευθύνοντας έκκληση για την πλήρη εφαρμογή των όρων της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρεις μήνες, ώστε να διοργανωθούν οι εκλογές στις επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας, εκτίμησε παράλληλα, ο Hollande.
Σημειώνεται ότι τόσο η εκλογική αναμέτρηση όσο και ο πλήρης επανέλεγχος των ανατολικών περιοχών από την κυβέρνηση του Κιέβου εντάσσονται στους όρους της συμφωνίας του Μινσκ.
Από την πλευρά της, η Καγκελάριος, Angela Merkel υποστήριξε ότι η Δύση δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις στο ζήτημα της Ουκρανίας προκειμένου να επιτύχει μία πολιτική λύση στη Συρία.
«Για εμάς, δεν τίθεται ζήτημα διασύνδεσης της Συρίας με την Ουκρανία» υπογράμμισε η Καγκελάριος, καλώντας τις εμπλεκόμενες πλευρές να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μινσκ.
«Η Ουκρανία δικαίως ζητά να γίνεται σεβαστή από όλους η εδαφική της ενότητα» εξήγησε η Merkel.
Εάν αυτό δεν αφορά την Κριμαία, τουλάχιστον πρέπει να αφορά την υπόλοιπη χώρα, έσπευσε να σημειώσει.
Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko.
«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την πορεία εφαρμογής της ειρηνευτικής διαδικασίας στην ανατολική Ουκρανία» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Είναι θέμα χρόνο πότε και το τελευταίο κομμάτι της Ουκρανίας θα είναι ελεύθερο» κατέληξε ο Poroshenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης