Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Συνεχίζεται το πείραμα με την Ελλάδα – Εξακολουθούν να υφίστανται τα προβλήματα

El Pais: Συνεχίζεται το πείραμα με την Ελλάδα – Εξακολουθούν να υφίστανται τα προβλήματα
Ο αριθμός των προσφύγων είναι τέτοιος που είναι αδύνατον να τον διαχειριστεί μια χώρα που έχει εξαντληθεί, παρά την ορατή αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι πολίτες της, επισημαίνεται
Το πείραμα με την Ελλάδα συνεχίζεται, ενώ και τα προβλήματα της χώρας εξακολουθούν να υφίστανται, σημειώνεται σε άρθρο της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» και μάλιστα επισημαίνει την τριπλή διάστασή τους: οικονομική, προσφυγική και δυσαρέσκεια για την πολιτική.
Η προσφυγική κρίση δεν είναι η σημαντικότερη για τους Έλληνες, αν και επισημαίνεται ότι ο αριθμός των προσφύγων είναι τέτοιος που είναι αδύνατον να τον διαχειριστεί μια χώρα που έχει εξαντληθεί, παρά την ορατή αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι πολίτες της.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην εφαρμογή των πρώτων μέτρων προσαρμογής, όπως μεταξύ άλλων η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, νέες περικοπές στις συντάξεις και αύξηση της φορολογίας για τους αγρότες, μέτρα απαραίτητα προκειμένου να απελευθερωθούν κεφάλαια 3 δισ. ευρώ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης