Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS, Citigroup και Morgan Stanley προειδοποιούν: Μην αψηφάτε την απειλή του Brexit!

UBS, Citigroup και Morgan Stanley προειδοποιούν: Μην αψηφάτε την απειλή του Brexit!
Την προσοχή των επενδυτών στο Brexit εφιστούν οι μεγάλες τράπεζες 
Να… «συντονιστούν» στη διαφαινόμενη πολιτική διαμάχη για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλούνται τώρα οι επενδυτές, εν μέσω ενδείξεων ότι το Brexit είναι πιο πιθανό από ό,τι οι περισσότεροι πιστεύουν.
Οι UBS, Citigroup, Morgan Stanley, μεταξύ άλλων, συμβουλεύουν τους πελάτες τους να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στη συζήτηση για το Brexit, ήτοι την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια άνοδο του ποσοστού των πολιτών που τάσσονται υπέρ του Brexit, ακόμη και προτού καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το οποίο ο πρωθυπουργός David Cameron έχει υποσχεθεί για το 2017.
Η Citigroup τοποθετεί στο 30% τις πιθανότητες να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ, η Nomura στο 25% και η Societe Generale στο 45%.
Από την άλλη πλευρά, η Morgan Stanley υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα πως οι αγορές δεν έχουν σταθμίσει πλήρως το ενδεχόμενο του Brexit.
«Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν πλέον το Brexit στο ραντάρ τους», σημείωσε ο David Tinsley, οικονομολόγος της UBS, προσθέτοντας πως «ανεξάρτητα από την άποψη που έχει κανείς για την Ευρώπη, ακόμα και η ενίσχυση της πιθανότητας του Brexit θα προκαλέσει κάποια αστάθεια».
Σημειώνεται πως εντός της εβδομάδας θα «αποκαλυφθούν» οι βουλευτές του κυβερνόντος Συντηρητικού Κόμματος που στηρίζουν την έξοδο από την ΕΕ, καθώς θα λάβει χώρα το ετήσιο συνέδριο του κόμματος στο Μάντσεστερ.
Η προσφυγική κρίση που απειλεί την Ευρώπη αναμένεται να ενισχύσει το εχθρικό προς την ΕΕ κλίμα, ενώ νέα ερωτήματα έχουν προκύψει ως προς την στάση που θα τηρήσει το Κόμμα των Εργατικών, μετά την εκλογή του Jeremy Corbyn στην ηγεσία του κόμματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης