Τελευταία Νέα
Πολιτική

Les Echos: Μπροστά από έναν τοίχο επώδυνων μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα

Les Echos: Μπροστά από έναν τοίχο επώδυνων μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα
Έχει μόνον λίγες εβδομάδες για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Eurogroup, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα
Τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα «Les Echos», τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μπροστά από έναν τοίχο επώδυνων μεταρρυθμίσεων.
Όπως σημειώνει, αν η Ελλάδα θέλει να λάβει την πρώτη δόση των 3 δισ. ευρώ και να αποπληρώσει το ΔΝΤ, δεν έχει άλλη επιλογή από το να ψηφίσει τις δύο λίστες των προαπαιτούμενων.
Σύμφωνα με διπλωμάτη που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, «η Ελλάδα έχει καθυστερήσει εξαιτίας των εκλογών στα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως αυτό δεν έχει δημιουργήσει ακόμη ανησυχίες στους ευρωπαίους εταίρους της».
Η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι πολύ σκληρή τις επόμενες λίγες εβδομάδες.
«Η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι πολύ μεγάλη, με αρκετά βασικά θέματα», παραδέχεται ευρωπαίος αξιωματούχος.
Αντιμέτωπος με αυτό τον μεταρρυθμιστικό τοίχο, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να παρουσιάζει τη συμπεριφορά ενός καλού μαθητή, την ίδια από τότε που υπέγραψε την επώδυνη συμφωνία τον Ιούλιο με τους ευρωπαίους για τη διάσωση της Ελλάδας.
Όσον αφορά το χρέος, επισημαίνεται ότι πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή αναδιάρθρωσή του, οι Ευρωπαίοι θέλουν να αξιολογήσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων ώστε να διασφαλίσουν πως ό,τι ψηφίστηκε εφαρμόζεται.
Η καθυστέρηση που έχει παρουσιαστεί στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος οφείλεται στις εκλογές, ενώ όπως σημειώνει ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος αυτή «θα πρέπει να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα, αλλά είναι δύσκολο να πει κάποιος πότε θα ολοκληρωθεί».
Σημειώνεται επίσης ότι την Παρασκευή, σε συνέντευξή του στους «Financial Times», ο Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει μια μαζική αναδιάρθρωση του χρέους της.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης