Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΟΤΟΕ: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την αναδρομική επιβολή εισφοράς 1% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων

ΟΤΟΕ: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την αναδρομική επιβολή εισφοράς 1% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων
Πρόκειται για εισφορά 1% επί των αποδοχών που θα πρέπει να επιβληθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΤΟΕ κατά της απόφασης να επιβληθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011 ποσού που αντιστοιχεί σε 1% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων υπέρ του ΟΑΕΔ.
Μάλιστα το συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζουπαλλήλων απέστειλε και επιστολή στις τράπεζες ζητώντας να μην προχωρήσουν στη συγκεκριμένη παρακράτηση μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη.
Πρόκειται για ενεργοποίηση διάταξης που θεσπίστηκε το 2012 και προβλέπει την επιβολή εισφοράς 1% στους δημοσίους υπαλλήλους υπέρ ΟΑΕΔ.
Με απόφαση της τότε Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εργασίας και μετά από εισήγηση και των εκπροσώπων των τραπεζών, οι τραπεζοϋπάλληλοι εξαιρέθηκαν από αυτή.
Όμως ο πρώην υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης έκανε δεκτή γνωμοδότηση του 6ου Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ο νόμος έπρεπε να εφαρμοστεί.
Τι είχε αναφέρει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το www.bankingnews.gr:
Επιβολή εισφοράς 1% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων υπέρ του ΟΑΕΔ
Την επιβολή εισφοράς 1% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων υπέρ του ΟΑΕΔ προβλέπει έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο εστάλη στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η εν λόγω εισφορά πρέπει να καταβάλλεται υποχρεωτικά από τους εργαζόμενους στις τράπεζες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αποδίδουν ήδη άλλη εισφορά υπέρ του Κλάδου Ανεργίας.
Στο ίδιο έγγραφο γίνεται λόγος για αναδρομική παρακράτηση της εν λόγω εισφοράς υπέρ του ΟΑΕΔ για το διάστημα από 1-1-2011 από τους μισθούς όλων των τραπεζοϋπαλλήλων.
Η ΟΤΟΕ κινητοποιήθηκε άμεσα για να ακυρώσει αυτή την εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης