Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Μετατέθηκαν για το 2016 οι εκλογές στα εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία

Le Monde: Μετατέθηκαν για το 2016 οι εκλογές στα εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία
Χαιρέτισαν την απόφαση ο Francois Hollande και η Federica Mogherini ως ένα βήμα για ειρήνευση στην περιοχή
Οι Ρώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την Τρίτη 6/10 τη μετάθεση για το 2016 των τοπικών εκλογών στα εδάφη που ελέγχουν, συντασσόμενοι έτσι με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αναφέρει η Le Monde.
Το Κίεβο και η Δύση είχαν ζητήσει την αναβολή αυτών των εκλογών, που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 18 Οκτωβρίου και τη 1 Νοεμβρίου στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ αντίστοιχα.
«Αυτή η αναβολή μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε τη συμφωνία του Μινσκ» χαιρέτισε την απόφαση ο Francois Hollande και πρόσθεσε ότι «η ΕΕ τη θεωρεί ένα μεγάλο βήμα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων».
Στο ίδιο ύφος μίλησε και η Federica Mogherini υπογραμμίζοντας ότι «μαζί με την τελευταία συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, αυτή η ανακοίνωση μας δίνει την ελπίδα για μία πολιτική διευθέτηση της διένεξης με προοπτικές διαρκείας».
Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε απασχολήσει την περασμένη Παρασκευή τον Hollande, τη Merkel, τον Poroshenko και τον Putin στη συνάντησή τους στο Παρίσι.
Μετά τη συνάντηση ο Hollande είχε υποστηρίξει ότι αυτές οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν.
Ο Putin που είχε αναχωρήσει από το Παρίσι χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος των ανταρτών, αλλά υποσχέθηκε να συζητήσει μαζί τους για το θέμα.
Τελικά η αναβολή των εκλογών φαίνεται να είναι ένα βήμα προς την εκτόνωση της κρίσης στην πολύπαθη περιοχή της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης