Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελεγρίνης: Τρεις οι άξονες της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας σε βάθος τετραετίας

Πελεγρίνης: Τρεις οι άξονες της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας σε βάθος  τετραετίας
Kατάθεση νέου κανονιστικού πλαισίου μέχρι τον Μάρτιο
Στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι "το σχολείο να δημιουργεί περιεχόμενο και όχι να καταναλώνει", ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Όπως είπε, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, η πολιτική του υπουργείου στο βάθος της τετραετίας, θα αναπτυχθεί σε τρεις άξονες, τον μορφωτικό με επίκεντρο τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τον ψυχαγωγικό με δραστηριότητες που προωθούν τη δημιουργικότητα των μαθητών και τον επαγγελματικό με επίκεντρο την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.
Τόνισε δε, πως ηγεσία του υπουργείου θα επιδείξει "ιδιαίτερη μέριμνα" για την άντληση πόρων και τεχνογνωσίας από την Ε.Ε. (ΕΣΠΑ) και άλλες χώρες του εξωτερικού.
Ο ίδιος ανακοίνωσε τη λειτουργία εκπαιδευτικής τηλεόρασης, την προώθηση της κουλτούρας του βιβλίου μέσω αναβάθμισης της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, την αξιοποίηση των γενικών αρχείων του κράτους στην εκπαιδευτική διαδικασία, την κατάθεση νέου κανονιστικού πλαισίου που θα υποστηρίζει όλα τα παραπάνω μέχρι  τον Μάρτιο, προτού την έναρξη των διαδικασιών για το διορισμό εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης