Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mueller (VW): Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις αυτοκινήτων – Στα τέλη 2016 η ολοκλήρωσή τους

Mueller (VW): Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις αυτοκινήτων – Στα τέλη 2016 η ολοκλήρωσή τους
Αν όλα πάνε βάσει σχεδιασμού, θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις ανακλήσεις τον Ιανουάριο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, M. Mueller
Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι ανακλήσεις των αυτοκινήτων που έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό και τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της Volkswagen, ενώ η ολοκλήρωσή τους αναμένεται στα τέλη του επόμενου έτους, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Matthias Mueller.
«Αν όλα πάνε βάσει σχεδιασμού, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις ανακλήσεις τον Ιανουάριο», ανέφερε ο M. Mueller σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», προσθέτοντας ότι «όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν επιδιορθωθεί μέχρι τα τέλη του 2016».
Όσον αφορά την αγορά των ΗΠΑ, εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφερε αργότερα ότι η επιδιόρθωση θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί με την Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας, όμως δεν ανέφερε σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Ο Mueller εκτίμησε ότι μόνο μερικοί υπάλληλοι έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο, που έπληξε τη μετοχή και τη φήμη της εταιρείας, ενώ συμπλήρωσε ότι η VW πρέπει να γίνει μικρότερη και λιγότερο συγκεντρωτική, καθώς και ότι κάθε μοντέλο και μάρκα θα πρέπει να ελεγχθούν για τη συνεισφορά τους στην εταιρεία, ξεχωρίζοντας ωστόσο την Buggati.
Είπε, ωστόσο, ότι μια «εξέλιξη» και όχι μια «επανάσταση» είναι αναγκαία ώστε η VW να έρθει και πάλι στο προσκήνιο, προβλέποντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να λάμψει εκ νέου σε δύο με τρία χρόνια.
«Αυτή η κρίση μας δίνει την ευκαιρία να αναμορφώσουμε τις δομές της Volkswagen», είπε ο Mueller στη FAZ, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να καταστήσουμε την εταιρεία πιο ευέλικτη, πιο αποκεντρωμένη και να παρέχει στα σήματά της περισσότερη ευθύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης