Τελευταία Νέα
Πολιτική

El Mundo: Ελλάδα, η ζωή ύστερα από την επιβολή των capital controls

El Mundo: Ελλάδα, η ζωή ύστερα από την επιβολή των capital controls
Οι έλεγχοι στη διακίνηση κεφαλαίων έχουν επηρεάσει βαθιά την ελληνική οικονομία
Στις αλλαγές που έχουν επέλθει στην οικονομική ζωή των ελλήνων πολιτών, ύστερα από τρεις μήνες μετά την επιβολή των capital controls, αλλά και στο πλήγμα που έχουν επιφέρει στην ήδη τραυματισμένη ελληνική οικονομία, αναφέρεται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo».
Όπως σημειώνεται, τα capital controls έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κυρίως στον μεταποιητικό τομέα, όπου η έλλειψη πρώτων υλών αυξάνεται καθημερινώς.
Επιπλέον, ο κλάδος του λιανικού εμπορίου βιώνει στιγμές μεγάλων ελλείψεων, κυρίως στα καταστήματα ρούχων και ανταλλακτικών για αυτοκίνητα και μηχανές εν γένει, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για προϊόντα υψίστης προτεραιότητας στη διαδικασία έγκρισης εισαγωγών.
Η ισπανική εφημερίδα επισημαίνει ότι τα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών για τρεις εβδομάδες, προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική φυγή καταθέσεων, προκάλεσαν μείωση στις πωλήσεις των επιχειρήσεων της χώρας, προβλήματα με τους προμηθευτές τους και την έλλειψη εμπιστοσύνης στους καταναλωτές.
Όμως, και ο τομέας του τουρισμού επλήγη, σύμφωνα με την «El Mundo», καθώς οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα δεν αισθάνονται σίγουροι.
Σημειώνεται τέλος, ότι από τη στιγμή που άνοιξαν οι τράπεζες και μετά τις νέες αλλαγές όσον αφορά τους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων, που εγκρίθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, εκτιμάται ότι τα μέτρα που συνδέονται με τα capital controls θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016, όπως άλλωστε ανακοίνωσε και η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης