Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επίσκεψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ, David Pearce, στην Intracom – Στο επίκεντρο, οι επενδύσεις της στην Αμερική

tags :
Επίσκεψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ, David Pearce, στην Intracom – Στο επίκεντρο, οι επενδύσεις της στην Αμερική
Συζήτησαν την επένδυση και τις δραστηριότητες της Intralot στις ΗΠΑ, η οποία έχει πλέον 24% μερίδιο αγοράς των συμβάσεων για online συστήματα λοταριών των ΗΠΑ
Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Intracom πραγματοποίησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, David Pearce, συνοδευόμενος από ανώτατους αξιωματούχους της πρεσβείας.
Ο κ. Pearce, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ιδρυτή και βασικό μέτοχο των ομίλων Intracom και Intralot και τους επικεφαλής των εταιρειών του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων του Δρ Δημήτρη Κλώνη (πρόεδρος της Intracom Holdings), του κ. Κωνσταντίνου Κόκκαλη (CEO της Intracom Holdings), του κ. Σωκράτη Σ. Κόκκαλη (αναπληρωτής CEO του ομίλου Intralot), του κ. Πέτρου Σουρέτη (CEO της Intrakat), του κ. Αλέξανδρου Μάνου (CEO της Intrasoft International) και του Δρ Γιώργου Τρουλλινού (CEO της IDE-Intracom Defense Electronics).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Pearce είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας της Intracom και της Intralot.
Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των δύο ομίλων ανά τον κόσμο, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τις οποίες ο όμιλος Intracom ξεκίνησε πριν από 20 και πλέον χρόνια, αναπτύσσοντας στρατηγικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τις εταιρείες Raytheon, Boeing, IBM και Oracle.
Περαιτέρω, στον τομέα των αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων, η IDE συμμετέχει ενεργά σε βιομηχανικά προγράμματα συνεργαζόμενη με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου στις ΗΠΑ, απασχολώντας στα προγράμματα αυτά περισσότερους από 200 υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους και αναθέτοντας παράλληλα σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο και σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.
Η IDE έχει διακριθεί για την ποιότητα και τις επιδόσεις της, για 4η συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας το Βραβείο Διακεκριμένου Συνεργάτη 3 αστέρων που απονεμήθηκε από την Raytheon Integrated Defense Systems, ενώ οι ετήσιες εξαγωγές της IDE στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 6% των ετήσιων ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ.
Οι επικεφαλής του ομίλου συζήτησαν επίσης με τον πρεσβευτή για την επένδυση και τις δραστηριότητες της Intralot στις ΗΠΑ, η οποία έχει πλέον 24% μερίδιο αγοράς των συμβάσεων για online συστήματα λοταριών των ΗΠΑ, 110.000+ τερματικά λιανικής που καλύπτουν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων, ενώ περισσότεροι από 400 επαγγελματίες τεχνολογιών στο Κέντρο Καινοτομίας της Intralot στην Αθήνα εργάζονται για την υποστήριξη των έργων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης