Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Ο Τσίπρας φέρει ακέραια την ευθύνη αποτυχίας ή επιτυχίας της νέας κυβέρνησης

Süddeutsche Zeitung: Ο Τσίπρας φέρει ακέραια την ευθύνη αποτυχίας ή επιτυχίας της νέας κυβέρνησης
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη, μετά την πολιτική που άσκησε τους τελευταίους μήνες, φέρνοντας τα πάνω – κάτω
Ο Τσίπρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία, αλλά και την επιτυχία της νέας κυβέρνησης, σημειώνει σε άρθρο της η «Süddeutsche Zeitung», όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επισημαίνοντας ότι πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη, μετά την πολιτική που άσκησε τους τελευταίους μήνες.
Ειδικότερα, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Εμπιστοσύνη στον Τσίπρα», σημειώνει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει την πρώτη δοκιμασία και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή.
Ωστόσο, το δημοσίευμα εστιάζει και στην καταψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία και σημειώνει πως κάτι τέτοιο δεν εκπλήσσει.
«Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά την εμπιστοσύνη ο Τσίπρας πρέπει πρώτα να την κερδίσει, μετά την πολιτική που άσκησε τους τελευταίους μήνες και έφερε τα πάνω – κάτω.
»Τα μέτωπα είναι πλέον ξεκάθαρα. Ο Τσίπρας φέρει τώρα ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία αυτής της κυβέρνησης αλλά και για την επιτυχία της».

Spiegel Online: Τα υπέρ και τα κατά του Αλέξη Τσίπρα

Με το ίδιο θέμα, σημειώνει η Deutsche Welle, ασχολείται και άρθρο του Spiegel Online, στο οποίο αντιπαραβάλλονται δυο διαφορετικές εκτιμήσεις για το εάν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.
«Μερικοί αναλυτές δεν το πιστεύουν. Κατά την άποψή τους ο Τσίπρας δεν είναι πεπεισμένος για τις μεταρρυθμίσεις, του λείπει το θάρρος και στην κυβέρνησή του η ικανότητα της εφαρμογής.
»Είναι θέμα χρόνου να αθετήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στους δανειστές ή να βελτιώσει τις μεταρρυθμίσεις».
Το Spiegel Online αναφέρεται όμως και στις αντίθετες εκτιμήσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι «μόνον ένας αριστερός αλλά ρεαλιστής αρχηγός κόμματος, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας, θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτά τα σκληρά και αντιδημοφιλή μέτρα – όπως ο Σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος ως Καγκελάριος εφάρμοσε παρ' όλες τις αντιδράσεις την Ατζέντα 2010».
Ο Σρέντερ, βέβαια, σημειώνει, «πλήρωσε την πολιτική του επιτυχία με τη δουλειά του: στις πρόωρες εκλογές του 2005 τον εκδίωξαν από το αξίωμά του κυρίως απογοητευμένοι ψηφοφόροι του SPD».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης