Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη μετά τις επιθέσεις στην Άγκυρα – Στους δρόμους και οι Ευρωπαίοι

Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη μετά τις επιθέσεις στην Άγκυρα – Στους δρόμους και οι Ευρωπαίοι
«Να παραιτηθεί ο Erdogan» φωνάζαν οι διαδηλωτές
(upd) Σε τουλάχιστον 10.000 ανήλθε ο αριθμός των διαδηλωτών στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, που φώναζαν συνθήματα κατά της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου της χώρας, R. Erdogan.
Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν και στο Diyarbakir, όπου όμως σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομίας, με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης να κάνουν χρήση δακρυγόνων.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Σμύρνη (δυτικά), το Μπατμάν, την Ούρφα και το Βαν.

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Παρίσι, Μασσαλία, Στρασβούργο και Ζυρίχη

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Παρίσι, Μασσαλία και Ζυρίχη.
Ειδικότερα, στο Παρίσι συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 διαδηλωτές, κυρίως Κούρδοι, και μάλιστα, κρατούσαν σημαίες του κουρδικού κόμματος HDP, ενώ στη νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στη Μασσαλία εκατοντάδες άτομα διαδήώσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημοκρατικού Κέντρου των Κούρδων της Μασσαλίας.
Περαιτέρω, στο Στρασβούργο περίπου 400 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στη Ζυρίχη, σύμφωνα με την δημοτική αστυνομία, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά.
Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος δεκάδες μέλη οργανώσεων της κουρδικής και τουρκικής αριστεράς, αλλά και μέλη ελληνικών οργανώσεων, διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα  κατά της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου της χώρας, R. Erdogan.
Σημειώνεται ότι για αύριο, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, κουρδικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει για διαδήλωση στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Εκατοντάδες ήταν οι συγκεντρωθέντες στην Κωνσταντινούπολη που διαδήλωναν φωνάζοντας συνθήματα κατά του τούρκου προέδρου R. Erdogan.  
Μάλιστα, οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Erdogan, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την πολύνεκρη επίθεση σήμερα στην Άγκυρα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 86 ανθρώπων.
«Να παραιτηθεί ο Ερντογάν» και «Δολοφόνε ΑΚΡ» είναι κάποια από τα συνθήματα που φωνάζαν οι διαδηλωτές.
Πάντως, αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, με την υποστήριξη δύο οχημάτων εκτόξευσαν νερό υπό πίεση στους διαδηλωτές.
Σημειώνεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την φονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα σήμερα, έγινε και στη χώρα μας, στην πλατεία Συντάγματος.

(Πρώτη ενημέρωση 20:00, Σαββάτο 10 Οκτωβρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης