Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (υπ. Παιδείας): Άμεσα η σύνταξη δύο νομοσχεδίων - Τι αναφέρει για το μάθημα των Θρησκευτικών

Φίλης (υπ. Παιδείας): Άμεσα η σύνταξη δύο νομοσχεδίων - Τι αναφέρει για το μάθημα των Θρησκευτικών
Τι αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης
Διάλογο με χρονικό ορίζοντα την Άνοιξη του 2016 ξεκινά το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Φίλης.
Ο υπουργός τονίζει στο Βήμα της Κυριακής ότι ξεκινά άμεσα η σύνταξη δύο νομοσχεδίων.
Το πρώτο αφορά την πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία και το δεύτερο  την ειδική αγωγή, ενώ για όλα θα ζητήσει τη γνώμη παλαιών υπουργών, τους οποίους θα καλέσει στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ακόμη, ο κ. Φίλης δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης εάν δεν θα έχει χαρακτήρα «τιμωρίας» για τους εκπαιδευτικούς, ενώ για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αφού αναφέρει ότι η κυβερνητική πρόθεση είναι να καταργηθεί πλήρως, σημειώνει ότι κατά την άποψή του άλλο είναι ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά και άλλο στα φροντιστήρια.
Κάνοντας αναφορά στο θέμα των ΑΕΙ σημειώνει πως το νομοσχέδιο θα εμπλουτιστεί με βάση το διάλογο που θα προηγηθεί, ενώ σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τονίζει πως «δεν θέλουμε να κυβερνάμε με ΠΝΠ, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να παίρνουμε επείγουσες αποφάσεις, καθώς μάλιστα δεν είμαστε συνέχεια του προηγούμενου συστήματος διακυβέρνησης αλλά αντιπροσωπεύουμε μια νέα πολιτική δυναμική.».
Σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, σημειώνει πως «το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μελετά τρόπους αναμόρφωσης του μαθήματος προκειμένου να γίνει μάθημα θρησκειολογίας και του φαινομένου του Θείου με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης