Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προσφυγή δήμων στο ΣτΕ – Ζητούν την πληρωμή φόρων και τελών από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Προσφυγή δήμων στο ΣτΕ – Ζητούν την πληρωμή φόρων και τελών από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
Προσέφυγαν οι Δήμοι Σπάτων - Αρτέμιδας, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαρκόπουλου
Οι Δήμοι Ραφήνας - Πικερμίου, Μαρκόπουλου και Σπάτων-Αρτέμιδος προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να βρεθεί λύση στο ζήτημα που υπάρχει σχετικά την είσπραξη από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σειράς τελών και φόρων που όπως υποστηρίζουν δικαιούνται, αλλά δεν λαμβάνουν επειδή  από το 2008 δεν εξεδόθη καμία υπουργική απόφαση που να καθορίζει τους όρους είσπραξης αυτών.
Όπως προκύπτει από την σύμβαση ανάπτυξης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος (31 Ιουλίου 1995), μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», που είναι βασικός μέτοχος η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία «Hochtief», η συγκεκριμένη ανώνυμη εταιρεία οφείλει να καταβάλει ανταποδοτικούς και άλλους φόρους, όπως και τέλη σε δήμους που είναι γύρω από το αεροδρόμιο (των Σπάτων - Αρτέμιδας (τέως Λούτσας), της Ραφήνας - Πικερμίου, της Παιανίας, Μαρκόπολου, και του Κορωπίου).
Με τον νόμο 3631/2008 που ψηφίστηκε, προβλέπεται ότι με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών θα καθορίζεται η διαδικασία επιβολής και είσπραξης των δημοτικών τελών και φόρων των 6 Δήμων από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Ωστόσο, από τότε, δηλαδή από το 2008, κανένας από τους συναρμόδιους υπουργούς δεν υπέγραψε την προβλεπόμενη υπουργική απόφαση, αν και έπρεπε η καταβολή των δημοτικών φόρων και τελών προς τους Δήμους αυτούς να είχε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης