Χρηματιστήριο

Που θα βγάλει η πολυήμερη συσσώρευση στο Χ.Α.; Το… φετίχ των 680 μονάδων και το «σήμα» από τις τράπεζες

Που θα βγάλει η πολυήμερη συσσώρευση στο Χ.Α.; Το… φετίχ των 680 μονάδων και το «σήμα» από τις τράπεζες
Όταν «στεγνώνουν» οι όγκοι και οι τζίροι και όταν υπάρχει συσσώρευση αρκετών ημερών συνήθως βγαίνει ξέσπασμα, είτε πτωτικό είτε ανοδικό
Αξιοσημείωτο… εγκλωβισμό – συσσώρευση σε πολύ περιορισμένο εύρος διακύμανσης έχει το ελληνικό χρηματιστήριο το τελευταίο διάστημα, με πολύ μειωμένους όγκους και τζίρους και γενικώς κινήσεις που δεν είναι κάτι περισσότερο από απλό – καθημερινό – trading άνευ ουσιαστικής σημασίας.
Ως γνωστόν, συνήθως, όταν «στεγνώνουν» οι όγκοι και οι τζίροι και όταν υπάρχει συσσώρευση αρκετών ημερών, βγαίνει κάποιο ξέσπασμα, είτε πτωτικό είτε ανοδικό.
Ειδικά στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης με εξαιρετικά περιορισμένη ημερήσια διακύμανση παραμένει πέριξ της περιοχής των 680 μονάδων.
Αφενός υπάρχει αδυναμία υπέρβασης των αντιστάσεων στις 685 και 700 μονάδες, αφετέρου κρατείται και η στήριξη των 667 μονάδων.
Τελευταία μάλιστα και ενώ η αγορά έχει «στεγνώσει» από όγκους και τζίρους, είναι εμφανείς και οι προσπάθειες… ρετουσαρίσματος και στήριξης από ορισμένους, μέσω κάποιων blue chips όπως η Coca Cola HBC.
Η αγορά λοιπόν δεν αποκλείεται να βγάλει αντίδραση – ξέσπασμα, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, αναλόγως με το «σήμα» που θα δοθεί από τις τράπεζες και από το πόσα κεφάλαια τελικώς θα χρειαστούν.
Το σίγουρο είναι ότι η αγορά δεν… θέλει να χάσει τη ζώνη των 650 – 670 μονάδων, αλλά από την άλλη πλευρά απαιτούνται ξεκάθαρα ειδήσεις και καταλύτες για να υπάρξει υπέρβαση των αντιστάσεων στις 685 και 700 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης