Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Αύξησε στο 5,11% το ποσοστό της στην ισπανική τράπεζα BBVA

BlackRock: Αύξησε στο 5,11% το ποσοστό της στην ισπανική τράπεζα BBVA
Η αξία της συμμετοχής της αποτιμάται στα 2,555 δισ. ευρώ
Ο επενδυτικός γίγαντας BlackRock, επωφελούμενος από τη διόρθωση της δεύτερης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας BBVA στο χρηματιστήριο, αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό της κεφάλαιο στο 5,11%, αγοράζοντας περί τα 14 εκατ. μετοχές.
Η συμμετοχή της BlackRock στο μετοχικό κεφάλαιο της BBVA αποτιμάται στα 2,555 δισ. ευρώ.
Οι νέες αγορές μετοχών από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία, όπως σημειώνεται στον ισπανικό οικονομικό Τύπο, έγιναν με την τιμή της μετοχής της BBVA κάτω των 8 ευρώ ανά μετοχή, επίπεδο τιμής που έχασε την 1η Σεπτεμβρίου και που κατάφερε να ανακτήσει μόλις στις 12 Οκτωβρίου.
Αν και η μετοχή έχει χάσει πολύ έδαφος από τα υψηλά έτους που κατέγραψε την άνοιξη, στα 9,58 ευρώ ανά μετοχή, η BBVA καταγράφει κέρδη 4,66% μέχρι τώρα το 2015.
Μαζί με την Bankiter, είναι το μόνο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που καταγράφει κέρδη σε ένα δύσκολο έτος στο χρηματιστήριο για τον τραπεζικό κλάδο, εξαιτίας της αβεβαιότητας και του σκηνικού των μηδενικών επιτοκίων στην Ευρώπη.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συνεχίζει τη στρατηγική αυξομείωσης του ποσοστού της στην BBVA.
Σημειώνεται ότι στα τέλη Αυγούστου, η BlackRock ενίσχυσε τη θέση της ως πρώτου μετόχου στην ισπανική τράπεζα με ποσοστό άνω του 5%, το οποίο είχε μειώσει στα μέσα του μήνα Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης