Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διευκρινίσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Δεν έχουμε οφειλές προς τους δήμους

Διευκρινίσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Δεν έχουμε οφειλές προς τους δήμους
Ο ΔΑΑ καταβάλλει σε ετήσια βάση τον προβλεπόμενο δημοτικό φόρο, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση
Σε διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή προς τις δημοτικές αρχές προχώρησε με σχετική ανακοίνωσή του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
Από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα, σημειώνεται, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καταβάλλει σε ετήσια βάση τον προβλεπόμενο δημοτικό φόρο στους όμορους δήμους, όπως αυτός καθορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, ο αερολιμένας διευκρινίζει ότι είναι υποχρεωμένος από τη σχετική σύμβαση να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού κ.λπ., οι οποίες δεν παρέχονται από τους Δήμους και άρα δεν υπάρχει η οφειλόμενη ανταποδοτικότητα για την επιβολή δημοτικών τελών.
«Τα ανωτέρω έχουν επιβεβαιωθεί σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έχουν κριθεί αμετάκλητα από το ΣτΕ σε πρόσφατη απόφασή του», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, επισημαίνεται ότι κατασκευαστική εταιρεία Hochtief ή οποιαδήποτε θυγατρική της δεν είναι πλέον μέτοχος της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στην οποία το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει κατά 55% και εισπράττει μέσω φόρων, τελών και μερισμάτων, το 75% του παραγόμενου εισοδήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης