Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Αλλαγή φρουράς στην Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου εν μέσω διαμάχης για υποτίμηση του νομίσματος

Bloomberg: Αλλαγή φρουράς στην Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου εν μέσω διαμάχης για υποτίμηση του νομίσματος
Παραιτήθηκε ο Hisham Ramez και θα αντικατασταθεί από τον Τarek Amer
O κεντρικός τραπεζίτης της Αιγύπτου Hisham Ramez παραιτήθηκε και θα αντικατασταθεί από τον Tarek Amer, πρώην διοικητή της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της χώρας, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ο λόγος για αυτή την αλλαγή φρουράς ήταν και η διαμάχη που υπάρχει σχετικά με μία περαιτέρω υποτίμηση του νομίσματος.
Ο Αmer θα αναλάβει τα καθήκοντά του μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Ramez στις 26 Νοεμβρίου, ενώ είχε διατελέσει και στο παρελθόν υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου.
Υπό τον Ramez, η Κεντρική Τράπεζα είχε κάνει προσπάθειες για να διατηρήσει τα ξένα αποθεματικά που βρίσκονται 50% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2010.
Οι πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί και περιλαμβάνουν περιορισμούς στις καταθέσεις σε δολάρια έχουν εκνευρίσει τους επενδυτές που αξιώνουν για μία απότομη υποτίμηση του νομίσματος, έτσι ώστε να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια.
«Η σημερινή ανακοίνωση υποδεικνύει την περαιτέρω υποτίμηση της λίρας, κάτι που είναι απαραίτητο για να αναζωογονήσουμε την οικονομία» έγραψε σε ένα σημείωμα το Capital Economics.
Ο Ramez κατηγορήθηκε για την έλλειψη δολαρίων, όταν προέτρεψε για τη μείωση των περιττών εισαγωγών, κάτι που ενστερνίζεται και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah el – Sisi.
O πρόεδρος τόνισε τη σημασία που έχει να δουλέψουν όλοι σκληρά για να παρέχουν τα βασικά αγαθά στους πολίτες, όπως φαγητό, φάρμακα και βενζίνη.
«Ο Amer υπηρέτησε ως πρόεδρος μεταξύ του 2008 και του 2013 στην Εθνική Τράπεζα της Αιγύπτου, όταν έκανε μεταρρυθμίσεις που επιδοκιμάστηκαν από τοπικά και διεθνή οικονομικά ιδρύματα» ανέφερε η προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης