Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι επικλήσεις Rajoy σε Τσίπρα – Cameron, αλλά και Πορτογαλία εν όψει των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου

Οι επικλήσεις Rajoy σε Τσίπρα – Cameron, αλλά και Πορτογαλία εν όψει των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου
Ο ισπανός πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά των ισπανών Σοσιαλιστών, επισημαίνοντας ότι θα συμμαχούσαν με οποιονδήποτε, αρκεί να μην κυβερνήσει το Λαϊκό Κόμμα του οποίου ηγείται
Πρώτα ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολούθησε η Ελλάδα και τώρα είναι η Πορτογαλία.
Ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, ανατρέχει στα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν πρόσφατα στην Ευρώπη, προκειμένου να επικυρώσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί και να διακηρύξει τις συνέπειες του τι θα συμβεί αν το Λαϊκό Κόμμα του οποίου ηγείται χάσει την εξουσία.
Όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», στη νίκη του David Cameron η ισπανική κυβέρνηση ήθελε να δει την υποστήριξη των πολιτών στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτρέπει στον Rajoy και την κυβέρνησή του να πουν στους Ισπανούς για τους κινδύνους μιας νίκης της Αριστεράς.
Τώρα, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πορτογάλος πρωθυπουργός, Pedro Passos Coelho, ο οποίος μπορεί να χάσει την εξουσία, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του ήταν αυτό με τις περισσότερες ψήφους από μια πιθανή συμφωνία μεταξύ της μετριοπαθούς και της μαρξιστικής Αριστεράς, βοηθούν τον Mariano Rajoy να εκπέμψει σήμα κινδύνου στο ισπανικό εκλογικό σώμα ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να προκύψει και στην Ισπανία.
Μάλιστα, σε χθεσινές δηλώσεις του ο ισπανός πρωθυπουργός αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Πορτογαλία ευχήθηκε αυτό να μην συμβεί στην Ισπανία, επισημαίνοντας ότι το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους είναι αυτό που πρέπει να αναλαμβάνει την εξουσία, τονίζοντας ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία και είναι το πιο δημοκρατικό».
Μάλιστα, επιτέθηκε κατά των Σοσιαλιστών, επισημαίνοντας ότι θα συμμαχούσαν με τον οποιονδήποτε προκειμένου να μην κυβερνήσει το Λαϊκό Κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης