Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ): Παραμένουν «κάποια μικρά ζητήματα» προς επίλυση για να κλείσει η λίστα με τα προαπαιτούμενα

Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ): Παραμένουν «κάποια μικρά ζητήματα» προς επίλυση για να κλείσει η λίστα με τα προαπαιτούμενα
«Όλα τα ζητήματα είναι αντιμετωπίσιμα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών
Αισιόδοξος ότι η λίστα με τα προαπαιτούμενα θα κλείσει εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν «επί της ουσίας κάποια μικρά ζητήματα προς επίλυση».
Αναλυτικότερα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ολοκληρώσαμε σήμερα με τους θεσμούς τη νέα φάση.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την οργανωτική δομή και την λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων.
Όλοι διαπιστώσαμε ότι δουλεύει πολύ καλύτερα το σύστημα. Επί της ουσίας έχουμε κάποια μικρά ζητήματα που είναι προς επίλυση για να τελειώσουν τα πρώτα προαπαιτούμενα».
Έπειτα από σχετικά ερώτηση, ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι τα προς επίλυση ζητήματα αφορούν «λίγο στην ενέργεια, λίγο στη φορολογία και άλλα», τόνισε, πάντως, ότι «όλα είναι αντιμετωπίσιμα».
Ειδικότερα, για τον νόμο Κατσέλη, σημείωσε ότι «υπήρξε πρόοδος σε ένα - δύο σημεία, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές».
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δέχεται να είναι πιο αυστηρό το κόστος σε όποιον μπει στο σύστημα και δεν έπρεπε να μπει, ενώ πρέπει ακόμα να συμφωνήσουμε για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει το νέο νομοσχέδιο –σ’ αυτό μπορούμε να είμαστε πιο ευέλικτοι».
Η μεγάλη διαφορά υπάρχει, όμως στα κριτήρια, γνωστοποίησε ο υπουργός, «είτε στα οικονομικά, είτε στην αξία του σπιτιού. Εκεί ακόμη υπάρχει διαφορά».
Κληθείς να εκτιμήσει αν ο νόμος για τα «κόκκινα δάνεια» πάει στα δεύτερα προαπαιτούμενα, ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει, καθώς «όταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει τι μπορεί να γίνει».
Το ίδιο «αγνωστικιστής» δήλωσε και για την πιθανότητα έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης την ερχόμενη εβδομάδα.
Τέλος, ως προς τον ΦΠΑ σχολίασε ότι είναι «ένα από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης