Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rheinische Post: Η Αθήνα αναζητά έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις λόγω προσφυγικής κρίσης

Rheinische Post: Η Αθήνα αναζητά έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις λόγω προσφυγικής κρίσης
Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Valdis Dombrovskis χαλάρωση των όρων για τις μεταρρυθμίσεις, τονίζεται
Η Αθήνα αναζητά εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις λόγω της προσφυγικής κρίσης, σημειώνει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» του Ντίσελντορφ, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά συγκρατημένη αντίδραση στο σχετικό αίτημα του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, η «Rheinische Post» σημειώνει ότι «την περασμένη εβδομάδα και σε συνομιλίες στην Αθήνα με τον υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι επικεφαλής των θεσμών (…) σχημάτισαν εικόνα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πρόοδο αλλά και καθυστερήσεις.
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η Ελλάδα έπρεπε να υλοποιήσει 48 βήματα, έτσι το προέβλεπε η συμφωνία που υπεγράφη με τους πιστωτές τον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής όμως έγιναν μόλις τα 16».
Όσον αφορά τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης, όπως είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο Τσίπρας αναζητεί πλέον τρόπους προκειμένου να αποσπάσει από τους δανειστές μια έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις.
Στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ο Τσίπρας πρότεινε να χαλαρώσουν οι όροι για τις μεταρρυθμίσεις λόγω της προσφυγικής κρίσης η οποία συνεπάγεται για την Ελλάδα ιδιαίτερες οικονομικές επιβαρύνσεις.
Ο Dombrovskis φέρεται να αντέδρασε "εξαιρετικά συγκρατημένα"», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης