Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αλ. Πουλαρίκας (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): «Υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, η χώρα μπορεί να γίνει παράδεισος επενδύσεων»

tags :
Αλ. Πουλαρίκας (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): «Υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, η χώρα μπορεί να γίνει παράδεισος επενδύσεων»
Αισιόδοξος ότι η χώρα έχει την ευκαιρία να ελκύσει επενδύσεις και να δει φως στο τούνελ εντός του 2016 είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλ. Πουλαρίκας
Αισιόδοξος ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η Ελλάδα μπορεί να αρχίσει να βλέπει φως στο βάθος του τούνελ της κρίσης είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας.
Ο γνωστός χρηματιστής που έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΤΟΕ και αντιπρόεδρος του συνδέσμου χρηματιστών (ΣΜΕΧΑ) με δηλώσεις του στο bankingnews.gr τονίζει ότι υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και κάποια… προαπαιτούμενα που αν γίνουν, τότε η χώρα μπορεί να πάρει δυναμική επενδυτική ώθηση.
Ως κεντρικές και απαραίτητες προϋποθέσεις θέτει την ψήφιση των μέτρων από κυβέρνηση, την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και τη διαχείριση – μερική μετακύληση του χρέους.
Είναι τέτοια η χρονική συγκυρία στη χώρα, επισημαίνει που μετά απ’ όλα όσα έχουν γίνει η οικονομία μοιάζει σαν πιεσμένο ελατήριο.
Με τις κατάλληλες κινήσεις, δύναται ως χώρα να ελκύσουμε σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς της πραγματικής οικονομίας.
Τέτοιους, ο κ. Πουλαρίκας θεωρεί τομείς και κλάδους όπως τουρισμός, τρόφιμα, υποδομές, ενέργεια και real estate, όπου υπάρχουν σοβαρές – με μακροχρόνια στόχευση – επενδυτικές ευκαιρίες.
Τονίζει ότι διεθνώς υπάρχουν σοβαροί διαχειριστές με μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες σε εταιρείες της πραγματικής οικονομίας.
Διευκρινίζει και επισημαίνει ότι δεν αναφέρεται σε επενδύσεις στο χρηματιστήριο ούτε σε τυχοδιωκτικού τύπου distressed funds, ούτε σε… κοράκια, αλλά σε σοβαρά επενδυτικά σχήματα που αναζητούν ευκαιρίες σε κλάδους όπως οι παραπάνω.
Κλειδί για να αλλάξει το επενδυτικό προφίλ της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Πουλαρίκα, είναι να μπει – επιτέλους – σε μια τροχιά η χώρα, να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει το έλασσον της κανονικότητας και της νηνεμίας.
Αν γίνει αυτό, τότε στο 2ο μισό του 2016, μπορεί να υπάρξει εμφανής αλλαγή στη χώρα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης