Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η βρετανική και η γερμανική οικονομία είναι η «καρδιά της Ευρώπης»

Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η βρετανική και η γερμανική οικονομία είναι η «καρδιά της Ευρώπης»
Ο βρετανός υπ. Οικονομικών μεταβαίνει στο Βερολίνο για συζητήσεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε.
Η βρετανική και η γερμανική οικονομία είναι η «παλλόμενη καρδιά» της Ευρώπης, υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, ο οποίος μεταβαίνει στο Βερολίνο για συζητήσεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του, Wolfgang Schaeuble, προκειμένου να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση της Βρετανίας για την επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχής της στην Ε.Ε.
Η διασφάλιση της γερμανικής υποστήριξης είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία των βρετανικών σχεδίων για τη μεταρρύθμιση.
Σημειώνεται ότι ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, έχει ήδη συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.
Όπως ανέφερε ο George Osborne, «οι οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας είναι η παλλόμενη καρδιά της Ευρώπης, η ατμομηχανή για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Πρόσθεσε δε, ότι «μαζί αποτελούμε την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, πίσω μόνον από την Αμερική και την Κίνα και από τη λήξη της κρίσης, έχουμε δημιουργήσει τα δύο τρίτα της ανάπτυξης στην Ε.Ε.»
Ωστόσο, σημείωσε, το μέλλον επιφυλάσσει προκλήσεις για τις οικονομίες μας. Πρέπει να μειώσουμε το χρέος και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας.
Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ε.Ε., ικανή να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις και να εργαστεί προς όφελος όλων των 28 κρατών – μελών».
Παράλληλα, ανέφερε ότι τα σχέδια μεταρρύθμισης και επαναδιαπραγμάτευσης της Βρετανίας έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο, γι' αυτό αυτές οι συνομιλίες με εταίρους κλειδιά στην Ευρώπη είναι τόσο σημαντικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης