Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύονται τα σενάρια ότι βόμβα προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Ενισχύονται τα σενάρια ότι βόμβα προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους
Δεν επαρκούν προς το παρόν οι ενδείξεις αναφέρουν Αίγυπτος και Ρωσία
Εντείνονται τα σενάρια ότι βόμβα ήταν αυτή που οδήγησε στη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, παρασύροντας τους 224 επιβαίνοντες στον θάνατο, με τη βρετανική Mail Online να δημοσιεύει μια σειρά από φωτογραφίες σε υποστήριξη αυτών των σεναρίων.
Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε, μάλιστα, στο δίκτυο CNN πως το Ισλαμικό Κράτος ήταν αυτό που «φύτεψε» τη βόμβα στο αεροσκάφος, είτε στο χώρο των αποσκευών, είτε σε άλλο σημείο.
Ο ίδιος, πάντως, υπογράμμισε ότι οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια της πτώσης.
Παράλληλα και οι βρετανικές αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η πτώση να οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρεται πως:
«Βρετανοί ειδικοί αεροναυπηγικής ταξιδεύουν στο Σαρμ Ελ Σέιχ για να διαπιστώσουν τις συνθήκες ασφαλείας στο αεροδρόμιο.
Ενώ περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια προβληματιζόμαστε καθώς το αεροπλάνο θα μπορούσε να έχει καταρριφθεί από εκρηκτικό μηχανισμό».
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν στα συντρίμμια του αεροσκάφους εμφανίζονται οπές που θα μπορούσαν να οφείλονται σε θραύσματα εκρηκτικού μηχανισμού.
Την ίδια ώρα τόσο το Κρεμλίνο, όσο και η Αίγυπτος κάνουν λόγο για μη ασφαλή συμπεράσματα, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
«Η ερευνητική ομάδα δεν έχει ακόμα κάποια στοιχεία ή δεδομένα που να στηρίζουν την υπόθεση ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση», ανέφερε συγκεκριμένα η αιγυπτιακή πλευρά.
Παράλληλα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατέστησε σαφές πως η ρωσική κυβέρνηση διαχειρίζεται μόνο ως υποθετικά σενάρια τις θεωρίες για τη συντριβή, υποστηρίζοντας ότι μόνο το πόρισμα της επίσημης έρευνας μπορεί να αποδείξει τι συνέβη και ποιος ευθύνεται.
Τόνισε, δε, πως το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να κάνουν στηρίζουν την υπόθεση ότι σημειώθηκε έκρηξη στο αεροσκάφος.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθεί στο πως την προκάλεσε.











Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης