Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Swissquote Bank: Σε κίνδυνο το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας (;) – Δύσκολη η συμφωνία για τους πλειστηριασμούς

Swissquote Bank: Σε κίνδυνο το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας (;) – Δύσκολη η συμφωνία για τους πλειστηριασμούς
Πριν από μερικούς μήνες, όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι η συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης ήταν μη βιώσιμη, ήταν μόνο θέμα χρόνου προτού αυτό αρχίσει να ξεδιπλώνεται, επισημαίνεται
Να στρέψουν την προσοχή τους στην Ελλάδα καλεί τους επενδυτές ο επικεφαλής στρατηγικής των αγορών στην Swissquote Bank, Peter Rosenstreich, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του ότι η Αθήνα και οι εταίροι της στην Ευρωζώνη δεν θα συμφωνήσουν στο θέμα των πλειστηριασμών.
Μάλιστα, υποδηλώνει ότι το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, που συμφωνήθηκε ύστερα από τόση αγωνία και ανησυχία, μπορεί να κινδυνεύει.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί ότι το υψηλό όριο θα εκθέσει πάρα πολλούς Έλληνες στην απώλεια της πρώτης κατοικίας τους. Επιπλέον, η Αθήνα θέλει να εμποδίσει την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση.
»Αυτό μοιάζει με μια επανάληψη των όσων συνέβαιναν οκτώ μήνες πριν. Όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι η συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης ήταν μη βιώσιμη και ήταν μόνο θέμα χρόνου προτού αυτό αρχίσει να ξεδιπλώνεται», επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης