Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Σταθεροποιείται ο ρυθμός ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών – Ενδέχεται να επηρεαστεί λόγω Fed

Nomura: Σταθεροποιείται ο ρυθμός ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών – Ενδέχεται να επηρεαστεί λόγω Fed
Η ανάκαμψη στις αναδυόμενες οικονομίες έχει μόλις ξεκινήσει, εντούτοις ο ρυθμός ενδέχεται να επηρεαστεί από την αύξηση των επιτοκίων της Fed στις ΗΠΑ, αλλά και γενικότερα από ό,τι συμβαίνει στην οικονομία των ΗΠΑ και της Κίνας, υποστηρίζει η Nomura
Την εκτίμηση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών σταθεροποιείται διατυπώνει η Nomura, στον απόηχο των βελτιωμένων στοιχείων του Οκτωβρίου για τον κλάδο της μεταποίησης.
Ειδικότερα, η Nomura επισημαίνει πως, βάσει των στοιχείων για τη μεταποίηση, οι αναδυόμενες οικονομίες ανέκαμψαν τον Οκτώβριο, καθώς η επιβράδυνση συνεχίστε με μικρότερο ρυθμό.
Επισημαίνει, δε, πως τα νέα είναι θετικά για την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η ταχεία επιβράδυνση των αναπτυσσόμενων αγορών, που φαίνεται να οδηγείται στο τέλος της, είχε ασκήσει πιέσεις στον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης συνολική.
Η σταθεροποίηση του ρυθμού ανάπτυξης φαίνεται και από τις εισαγωγές της Κίνας, οι οποίες το α’ εξάμηνο του έτους συρρικνώθηκαν, ενώ το β’ εξάμηνο επέστρεψαν σε αυξητικούς ρυθμούς.
Προσθέτει, δε, πως ο αρνητικός αντίκτυπος από την υποτίμηση του γουάν έχει εξασθενίσει, ενώ οι επιπτώσεις από το forex έχουν υποχωρήσει και σε πολλές από τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές.
Τέλος, υπογραμμίζει πως η ανάκαμψη στις αναδυόμενες οικονομίες έχει μόλις ξεκινήσει, εντούτοις ο ρυθμός ενδέχεται να επηρεαστεί από την αύξηση των επιτοκίων της Fed στις ΗΠΑ, αλλά και γενικότερα από ό,τι συμβαίνει στην οικονομία των ΗΠΑ και της Κίνας.
«Πάντως, η ανάκαμψη βρίσκεται σε αργή εξέλιξη», καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης