Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Morgen (βελγική εφημερίδα): Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το σκηνικό ρήξης Ελλάδας – Θεσμών

De Morgen (βελγική εφημερίδα): Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το σκηνικό ρήξης Ελλάδας – Θεσμών
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το Euroworking Group θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης
Την εκτίμηση ότι το σκηνικό ρήξης της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα εκφράζει η βελγική εφημερίδα «De Morgen», σε σχετικό δημοσίευμά της, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το EuroWorking Group θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.
Αναλυτικότερα, σε δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Αναβιώνει η ελληνική τραγωδία», η βελγική εφημερίδα διακρίνει μια εκ πρώτης όψεως αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης με αφορμή τόσο τις χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και την παρατηρούμενη δυστοκία στην περάτωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, εντούτοις εκτιμά ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, την φορά αυτή «δεν μπορεί να γίνει λόγος για μια πραγματική κλιμάκωση».
Ωστόσο, τονίζει ότι παρά τις αντεγκλήσεις, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το Euroworking Group θα ανάψει το πράσινο φως σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.
Στη συνέχεια κάνει μια αναλυτική αναφορά στο χτεσινό σκηνικό στους δρόμους της Αθήνας, όπως επίσης και τα σημεία τριβής στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.
Εκτιμά, εντούτοις, ότι αυτά που εκτυλίσσονται στις αίθουσες των συσκέψεων δεν συνιστούν παρά απλές «αψιμαχίες» για λόγους εντυπώσεων και εσωτερικής κατανάλωσης και δεν απηχούν καμία διάθεση ρήξης από καμία πλευρά από την στιγμή που η κλιμάκωση της κρίσης δεν συμφέρει κανέναν.
Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει πως ο μεν Αλέξης Τσίπρας θέλει να δείξει στην ελληνική κοινή γνώμη ότι «παρέμεινε όρθιος» και κατάφερε να περάσει τις θέσεις του, ενώ, από την πλευρά του, το Eurogroup δεν θέλει να περάσει την εντύπωση ότι δίνει μια «λευκή επιταγή» στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Επομένως και οι δύο πλευρές παρά την φαινομενική αδιαλλαξία τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συμφωνία αποτελεί μονόδρομο, συμπεραίνει το δημοσίευμα.
Αναφέρεται τέλος ότι αποτελεί «καλό νέο» το γεγονός ότι τελικά θα χρειαστούν λιγότερα χρήματα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών όπως επίσης και ότι έχουν σταματήσει οι εκροές καταθέσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης