Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λάτσης, Κωστόπουλος, Βαρδινογιάννης μηδένισαν τα ποσοστά τους στις τράπεζες

Λάτσης, Κωστόπουλος, Βαρδινογιάννης μηδένισαν τα ποσοστά τους στις τράπεζες
Το να είσαι συνεπής και μακροπρόθεσμος επενδυτής αποδείχθηκε λάθος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα...
Μια ιστορική ανατροπή έχει συντελεστεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τέτοιας κλίμακας που αν πριν 10 χρόνια κάποιος προσπαθούσε να την προβλέψει σίγουρα – ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος – δεν θα προσέγγιζε την σοκαριστική πραγματικότητα.
Οι άλλοτε πανίσχυροι μέτοχοι των τραπεζών που αποτελούσαν πυλώνες σταθερότητας ως μεγαλομέτοχοι και λειτούργησαν θετικά στην συστημική ευστάθεια δεν υπάρχουν πια.
Ο Βαρδινογιάννης στην Πειραιώς έχει μηδενίσει.
Ο Κωστόπουλος στην Πειραιώς από 9% που παραδοσιακά κατείχε στην Alpha bank έχει μηδενίσει και βρίσκεται στο 0,2% και είναι αμφίβολο αν θα επενδύσει νέα κεφάλαια.
Ο Λάτσης έφυγε όπως έφυγε από την Eurobank και ουσιαστικά μηδενίζει στην Εθνική μετά την νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Θα συμμετάσχει με ένα συμβολικό ποσό ο Λάτσης στην ΑΜΚ της Εθνικής τράπεζας από ότι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.
Ουσιαστικά όμως οι άλλοτε ισχυροί, πανίσχυροι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών έχουν μηδενίσει.
Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη θα αποδειχθεί μεγάλο πλήγμα για τις τράπεζες μακροπρόθεσμα.
Οι ξένοι επενδυτές καλύπτουν σχεδόν το 90% των μετοχών πλην του ΤΧΣ αλλά με ρεαλιστικούς όρους οι ξένοι είναι δυνητικοί πωλητές και όχι μακροπρόθεσμοι επενδυτές.
Πολλές φορές έχουν γραφεί εκατοντάδες κείμενα για τις δραματικές απώλειες των μικρομετόχων που έχασαν 1000 ή 10.000 ή 50.000 μετοχές.
Τι μπορούν να πουν οι πρώην μεγαλομέτοχοι που είχαν επενδύσει πολλά μα πάρα πολλά εκατομμύρια και τα έχασαν όλα;
Τι μπορεί να πει ο Κωστόπουλος που πιστά και σταθερά στήριζε κάθε ΑΜΚ της Alpha bank και έχει βρεθεί στο μηδέν;
Οι μεγαλομέτοχοι καταστράφηκαν έχασαν την περιουσία τους και η εξέλιξη αυτή είναι μακράν η χειρότερη εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα.
Οι παλαιοί αυτοί μεγαλομέτοχοι κυρίως ο Κωστόπουλος είχε επιδείξει μόνο θετικό ρόλο στο τραπεζικό σύστημα με αξιοπρέπεια αλλά είναι αλήθεια ότι τα ιδρύματα Κωστόπουλου έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες, καταστροφή.
Το να είσαι συνεπής και μακροπρόθεσμος επενδυτής αποδείχθηκε λάθος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έτσι όπως το κατάντησαν όχι οι τραπεζίτες αλλά οι αποτυχημένες πολιτικές των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης