Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Παπαδημούλη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Παπαδημούλη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις Βρυξέλλες
Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης του διαθρησκευτικού διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών με αφορμή τις επιθέσεις στο Παρίσι
Την ανάγκη ενίσχυσης του διαθρησκευτικού διαλόγου για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, όπως του μεταναστευτικού και του προσφυγικού ζητήματος, των κοινωνικών και ανθρωπιστικών κρίσεων τόνισαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια συνάντησής του στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Παπαδημούλης και ο οικουμενικός πατριάρχης συμφώνησαν ακόμη ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών και της συνεργασίας, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να προωθηθούν με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εξετάστηκε το ενδεχόμενο πρόσκλησης και ομιλίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσα στο 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης