Τελευταία Νέα
Διεθνή

EFE: Ο Τσίπρας αναγκάζει σε παραίτηση τον Σακελλαρίδη, μετά την κριτική που άσκησε στο νέο πακέτο μέτρων

EFE: Ο Τσίπρας αναγκάζει σε παραίτηση τον Σακελλαρίδη, μετά την κριτική που άσκησε στο νέο πακέτο μέτρων
Δύσκολα μπορεί να αντέξει εσωτερικές διαφωνίες η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., όταν διαθέτει 155 βουλευτές, μόλις 4 παραπάνω της απόλυτης πλειοψηφίας
Στην εξώθηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε παραίτηση από το βουλευτικό του αξίωμα από τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται δημοσίευμα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων, EFE, στο οποίο παράλληλα σημειώνεται ότι η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. δεν μπορεί να αντέξει εσωτερικές διαφωνίες, καθώς διαθέτει μόλις 4 βουλευτές επιπλέον από αυτούς που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.
Όπως σημειώνεται, ο Αλέξης Τσίπρας ανάγκασε τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπό του να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κριτική που άσκησε στο νέο πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές και το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι από την ψήφιση του πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων εξαρτάται όχι μόνο η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και αυτή των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Η εκταμίευση των χρημάτων για τις τράπεζες είναι κρίσιμη προκειμένου να ολοκληρωθεί πριν από την 31η Δεκεμβρίου η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης και να αποφευχθεί έτσι κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Μετά την 1η Ιανουαρίου 2016, υπενθυμίζει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, τίθεται εν ισχύι ένας ευρωπαϊκός κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο σε περιπτώσεις τραπεζικών κρίσεων μπορεί να υπάρξει κούρεμα σε μη εγγυημένες καταθέσεις, δηλαδή άνω των 100.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης