Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σηκώνουν τα Σκόπια για να σταματήσουν τους πρόσφυγες

tags :
Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σηκώνουν τα Σκόπια για να σταματήσουν τους πρόσφυγες
Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε σήμερα ότι εκσκαφικά μηχανήματα του Στρατού έχουν ξεκινήσει τις εργασίες
Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σηκώνουν τα Σκόπια για να σταματήσουν την εισροή προσφύγων.
Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε σήμερα ότι εκσκαφικά μηχανήματα του Στρατού έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου σε σημεία των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για το ενδεχόμενο ανέγερσης συρμάτινου φράχτη.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ, στις 14 Νοεμβρίου, ανέθεσε στον Στρατό να ξεκινήσει τις εργασίες για την διαμόρφωση του εδάφους σε σημεία των συνόρων με την Ελλάδα για το ενδεχόμενο ανέγερσης φράχτη, σε περίπτωση που βορειότερες ευρωπαϊκές χώρες περιορίσουν τις προσφυγικές ροές.
Νωρίτερα σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκανε γνωστό ότι η ΠΓΔΜ και η Σερβία επιτρέπουν πλέον τη διέλευση μόνο σε πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Οι δύο αυτές χώρες αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο στο έδαφος τους σε ανθρώπους που δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι προέρχονται από τις παραπάνω τρεις χώρες, στις οποίες λαμβάνουν χώρα πολεμικές συρράξεις.
Από την πλευρά των επίσημων Σκοπίων μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία σχετική αναφορά για τα περιοριστικά αυτά μέτρα, ούτε και για την κατάσταση στο τμήμα της ουδέτερης ζώνης της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα (κοντά στη Γευγελή) από το οποίο γίνεται η διέλευση των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης