Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέκταση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας για έξι μήνες μελετά η Ε.Ε., παρά τον ρόλο της Μόσχας στη μάχη κατά του ISIS

Επέκταση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας για έξι μήνες μελετά η Ε.Ε., παρά τον ρόλο της Μόσχας στη μάχη κατά του ISIS
Να επεκτείνουν τις οικονομικές κυρώσεις προς τη Ρωσία για επιπλέον έξι μήνες τον Δεκέμβριο, προετοιμάζονται οι χώρες της Ε.Ε., παρά τον νέο ρόλο της Μόσχας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με ευρωπαίο υψηλόβαθμο αξιωματούχο, που επικαλείται το euObserver, η επιλογή της επέκτασης κατά έξι μήνες των κυρώσεων είναι «το γενικό αίσθημα που εκφράζεται από τα περισσότερα κράτη-μέλη».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ακόμη μένουν μερικές εβδομάδες, οπότε θα δούμε τι έχει υπόψη του ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι το μπλάκαουτ στην Κριμέα δεν είναι τυχαίο.
Η αναφορά του στην Κριμαία έγινε μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σάββατο, όταν σαμποτέρ κατέστρεψαν πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η Κριμαία να βυθιστεί στο σκοτάδι.
Άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος, σε δηλώσεις του στο Reuters, ανέφερε ότι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε μια επέκταση κατά έξι μήνες των κυρώσεων στο περιθώριο της Συνόδου G20 στην Τουρκία το προηγούμενο σαββατοκύριακο.,
Βεβαίως, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, την τελική απόφαση θα λάβουν οι ηγέτες των 28 κρατών – μελών στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.
«Υπήρξε σχετική συζήτηση στη σύνοδο των G20, που ακολουθήθηκε από μια συνεργασία σε επίπεδο G7», σημείωσε αναφερόμενος στην ομάδα των G7, ήτοι Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η χώρα του θα ήταν υπέρ της επέκτασης των κυρώσεων κατά ένα έτος, κάτι που θα έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα ότι, αν η Ρωσία δεν εκπληρώσει τη συμφωνία του Μίνσκ, οι κυρώσεις δεν πρόκειται να αρθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης