Τελευταία Νέα
Οικονομία

OTOE: Εγκρίθηκε ο απολογισμός δράσης - Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. κατέκτησε την πρώτη θέση στις εκλογές

tags :
OTOE: Εγκρίθηκε ο απολογισμός δράσης - Η  ΔΗ.ΣΥ.Ε. κατέκτησε την πρώτη θέση στις εκλογές
Η σημερινή τρίτη ημέρα του 31ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ ήταν ημέρα της ψηφοφορίας των Συνέδρων για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης
(upd) Η ΔΗ.ΣΥ.Ε., για άλλη μια τριετία, κατέκτησε την πρώτη θέση στις εκλογές του 31ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ και συνεχίζει να κρατάει το  τιμόνι του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο των Τραπεζών.
Οι 492 Σύνεδροι που ψήφισαν στο Συνέδριο εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επέλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία να εμπιστευθούν τις δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν αποτελεσματικές μάχες για την υπεράσπιση της απασχόλησης, του θεσμού της Κλαδικής ΣΣΕ και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
«Αυτή η νίκη στη δυσκολότερη περίοδο για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία, ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, που στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια την πορεία της ΟΤΟΕ και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τις δυνάμεις της σοβαρότητας, της συνέπειας και της ευθύνης, ανέφερε ο  Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Στ. Κούκος, για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή της νέας Διοίκησης του κλάδου .
Πρόσθεσε ότι, «με τη ματιά της στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, η ΟΤΟΕ θα συνεχίσει με σταθερότητα να υπερασπίζει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες τους, με τις αρχές και τις αξίες της συλλογικής αυτονομίας, που αποτελεί «το κλειδί» της ενότητας και της ιστορικής πορείας του κλάδου»
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας με τη σειρά κατάταξης των ψηφοδελτίων έχει ως εξής:
Για τη διοίκηση (Γενικό Συμβούλιο) της ΟΤΟΕ:

   ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ                                                                        ΨΗΦΟΙ    ΕΔΡΕΣ
    
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΔΗ.ΣΥ.Ε.)         177       27
   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥ.ΔΗ.ΣΥ.)     116       18
   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ                                64         10
   ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ                                                                            60          9
   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ                                                             30          4
   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ                                    12         2
   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                                  07         1
   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ                                              25         4
    
     ΣΥΝΟΛΟ                                                                                 491         75

«Είναι φανερό, ότι σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που οι υποσχέσεις περισσεύουν και η αλήθεια είναι άγνωστη λέξη, που απουσιάζει από την Κυβερνητική «αριστερή» πολιτική, οι αντιπρόσωποι των 43.000 εργαζόμενων στις τράπεζες επιλέγουν συνειδητά να εμπιστευθούν ξανά τις δυνάμεις που κράτησαν σταθερά και αποτελεσματικά το τιμόνι του κλάδου, υπερασπίζοντας τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων», αναφέρεται σε ανακοίνωση .
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του 31ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, όπως αναφέρεται, «είναι μήνυμα αποφασιστικότητας των εργαζόμενων, όπως εκφράστηκε από τους Συνέδρους – αντιπροσώπους τους, είναι όμως και μήνυμα ευθύνης, που πρέπει να αναλάβει η νέα Διοίκηση του κλάδου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των επιθέσεων, που προετοιμάζονται ενάντια στον κλάδο και στους εργαζόμενους στις τράπεζες».
Η νέα Διοίκηση της ΟΤΟΕ με βάση τις αποφάσεις του Προγραμματισμού Δράσης που καθορίζουν τις προτεραιότητές της, οι οποίες αφορούν στα μεγάλα θέματα της προστασίας της απασχόλησης, των εργασιακών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και στην προετοιμασία υπογραφής της νέας Κλαδικής ΣΣΕ, πρέπει να σχεδιάσει και να οργανώσει άμεσα τη δράση της.
Η ΟΤΟΕ «πρέπει για μια ακόμα φορά να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και η νέα Διοίκηση με ανανεωμένες τις δυνάμεις της από το 31ο Συνέδριο του κλάδου να συνεχίσει μία ιστορική πορεία στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση και μετά τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Με την ψήφιση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού της τριετίας που πέρασε, αλλά και την έγκριση των βασικών κατευθύνσεων του Προγραμματισμού Δράσης της νέας τριετίας, ολοκληρώθηκαν χθες, Σάββατο 29 Νοεμβρίου, το βράδυ, οι διαδικασίες της δεύτερης ημέρας του 31ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) .
Συγκεκριμένα ο Διοικητικός Απολογισμός εγκρίθηκε με ποσοστό 77,74% ΝΑΙ έναντι ποσοστού 20,48% ΟΧΙ,  1,10% ΛΕΥΚΑ  και 0,36% ΑΚΥΡΑ
Ο Οικονομικός Απολογισμός εγκρίθηκε με ποσοστό 79,20% ΝΑΙ έναντι 19,71% ΟΧΙ, 0,73% ΛΕΥΚΑ και 0,36% ΑΚΥΡΑ.
Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ κλείνοντας τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου τόνισε, ότι "η νέα Διοίκηση της ΟΤΟΕ πρέπει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας με έναν Προγραμματισμό Δράσης, που θα αφορά στους εργαζόμενους στις Τράπεζες και ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει ευρύτερους στόχους αλληλεγγύης, που θα έχουν την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας".
Στη συνέχεια, έθεσε τους βασικούς άξονες του Προγραμματισμού Δράσης της ΟΤΟΕ, οι οποίοι έχουν ως εξής:
-Προστασία της Απασχόλησης όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες και δέσμευση διασφάλισης της εργασίας.
-Σοβαρή και υπεύθυνη εφαρμογή των συμφωνιών(Σ.Σ.Ε. κ.α.) από τις Τράπεζες
-Συγκρότηση κλαδικού Ταμείου στήριξης του εισοδήματος
-Άρση των διακρίσεων μεταξύ των εργαζομένων
εξαιτίας της επιβολής ποσοτικών στόχων.
-Θεσμοθέτηση ελάχιστης αναγκαίας εγγύησης για τη λύση των συμβάσεων
 των εργαζομένων αορίστου χρόνου.
-Αποκατάσταση λειτουργίας των ρυθμίσεων του Ενιαίου Μισθολογίου.
-Μέριμνα για θέματα που αφορούν στην Ισότητα και τη Μητρότητα.
-Διασφάλιση της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στην εργασία.
-Παρεμβάσεις σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης,
που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
-Υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και στήριξη των Σωματείων Μελών της ΟΤΟΕ για υπογραφή Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στα πλαίσια υπεράσπισης των θεσμών αντιπροσώπευσης του συνδικαλιστικού κινήματος στις Τράπεζες, με σχέδιο συνεχούς δράσης και στόχους ουσιαστικών αποτελεσμάτων.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ τόνισε, ότι ο στόχος προτεραιότητας που έχει ήδη δρομολογηθεί από την Γραμματεία Ασφαλιστικού και θα επιδιωχθεί να ολοκληρωθεί τη νέα τριετία, αφορά στη συμπληρωματική ασφάλιση για την Υγεία και τη Σύνταξη στη βάση ίδρυσης ταμείου με διμερή χρηματοδότηση (εργαζόμενων και τραπεζών).
Επεσήμανε ιδιαίτερα, ότι ο στόχος αυτός αποτελεί μια νέα καινοτόμο πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ, που δίνει διέξοδο και προοπτική στα σοβαρά θέματα ασφαλιστικής προστασίας για την Υγεία και τη Σύνταξη, τα οποία αφορούν όλους τους σημερινούς και τους αυριανούς εργαζόμενους των τραπεζών.
Στο τέλος του Συνεδρίου εγκρίθηκε ο Απολογισμός και οι αποφάσεις της Γραμματείας Ισότητας της ΟΤΟΕ.
Η σημερινή τρίτη ημέρα του 31ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ είναι ημέρα της ψηφοφορίας των Συνέδρων για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης (Γενικό Συμβούλιο) της ΟΤΟΕ για την επόμενη τριετία.

(Πρώτη ενημέρωση 17:46, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης