Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Νέο ETF επιτρέπει επενδύσεις στην «πράσινη» εκδοχή του χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500

Bloomberg: Νέο ETF επιτρέπει επενδύσεις στην «πράσινη» εκδοχή του χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500
Μέρος διευρυνόμενης τάσης για επενδυτικές τοποθετήσεις σε εταιρείες με χαμηλές εκπομπές σε αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να επενδύσετε σε μια πιο «πράσινη» εκδοχή του βασικού δείκτη του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης S&P 500;
Αυτό προσφέρει το νέο Exchange-Traded Fund (ETF) με την ονομασία SPDR S&P 500 Fossil Fuel Free ETF (SPYX), που αποτελεί την πιό «καθαρή» εκδοχή του πρώτου και μεγαλύτερου ETF (SPDR S&P 500 ETF Trust).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η διαπραγμάτευση του SPYX θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, αποτελώντας μέρος μιας διευρυνόμενης τάσης για επενδυτικές τοποθετήσεις σε εταιρείες με χαμηλές εκπομπές σε αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και για μείωση του «αποτυπώματος άνθρακα» σε γνωστούς χρηματιστηριακούς δείκτες.
Αυτό που κάνει το SPYX είναι να αφαιρεί εταιρείες του S&P 500 οι οποίες κατέχουν αποθέματα απολιθωμένων μορφών καυσίμων, π.χ. τις πετρελαϊκές εταιρείες.
Η συγκεκριμένη μεθοδολογία όμως αφήνει εταιρείες που παράγουν «αέρια θερμοκηπίου», όπως π.χ. εταιρείες μεταφορών.
Ένα ETF αποτελεί τίτλο διαπραγματεύσιμο σε οργανωμένη αγορά, ο οποίος ακολουθεί ένα δείκτη, ένα εμπόρευμα, ομόλογα ή ένα «καλάθι» στοιχείων ενεργητικού, όπως ένα μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο.
Όμως, αντίθετα με τα αμοιβαία κεφάλαια, το ETF διαπραγματεύεται όπως ακριβώς μια μετοχή σε ένα χρηματιστήριο αξιών, υποκείμενο σε ημερήσιες διακυμάνσεις στην τιμή του.
Τα ETFs συνήθως χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ρευστότητα και χαμηλότερες αμοιβές διαχείρισης σε σύγκριση με τα αμοιβαία κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης