Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένοι οι ισπανοί επενδυτές στην επέκταση της BBVA στην Τουρκία – Αμφιβολίες για την προσφορά της Garanti στη Finansbank

Συγκρατημένοι οι ισπανοί επενδυτές στην επέκταση της BBVA στην Τουρκία – Αμφιβολίες για την προσφορά της Garanti στη Finansbank
Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή της ισπανικής τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης
Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι επενδυτές στο ισπανικό χρηματιστήριο έναντι της BBVA και των προθέσεών της να επεκταθεί στην Τουρκία, κάτι που αποτυπώνεται στις απώλειες που καταγράφει τις τρεις τελευταίες ημέρες η μετοχή της.
Η ισπανική τράπεζα BBVA, η οποία ελέγχει το 39,9% της τουρκικής Garanti, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Finansbank που ελέγχει η Εθνική Τράπεζα.
Ωστόσο, προκειμένου να τη διεκδικήσει θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περίπου 1,7 δισ. ευρώ, κάτι που σύμφωνα με πηγές στην ισπανική αγορά εξηγεί εν μέρει την τιμωρία που δέχεται η μετοχή της στο χρηματιστήριο.
Εν τω μεταξύ, πριν από ένα χρόνο, η BBVA προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου κατά 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει επιπλέον 14,9% της τουρκικής Garanti.
Η επένδυση της BBVA στην Τουρκία μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, με την ισπανική τράπεζα εν ολίγοις, σε μια προσπάθεια απόσβεσης της επένδυσής της μέχρι τώρα στην Τουρκία να της στοιχίζει ζημίες 1 δισ. ευρώ στο γ' τρίμηνο του 2015.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι μια χώρα, οι σχέσεις της οποίας με τη Ρωσία είναι πλήρως τεταμένες μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους και με την αβεβαιότητα σχετικά με τη μάχη της Δύσης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη γειτονική της Συρία, να δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους στην προσπάθεια της BBVA, εξαιτίας της γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι σήμερα, περί τις 09:40 τοπική ώρα, η μετοχή της BBVA σημειώνει πτώση 1,33%, στα 7,324 ευρώ, όταν την Πέμπτη έκλεισε με απώλειες 3,069%, στα 7,423 ευρώ και την Τετάρτη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 2,533%, στα 7,658 ευρώ.
Ενδιαφέρον για τη Finansbank, πέραν της BBVA, έχουν εκδηλώσει ακόμη η Qatar National Bank, BNP Paribas και Fiba Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης