Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brookings: Ποιες χώρες στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος - Χιλιάδες μαχητές από Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Βέλγιο, Γαλλία

tags :
Brookings: Ποιες χώρες στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος - Χιλιάδες μαχητές από Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Βέλγιο, Γαλλία
Σύμφωνα με τη μελέτη του Brookings που επικαλείται το Marketwatch, τα περισσότερα μηνύματα στήριξης μέσω Twitter, προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία
Ποιες χώρες στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος; Το Ινστιτούτο Brookings επιχειρεί να ρίξει φως στο μείζον αυτό ερώτημα, αναλύοντας τα μηνύματα που στέλνουν οι υποστηρικτές του μέσω του Twitter.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Brookings που επικαλείται το Marketwatch, τα περισσότερα μηνύματα στήριξης μέσω Twitter, προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία.
Ακολουθεί η Συρία, το Ιράκ και στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί κατά κόρον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσει την προπαγάνδα του.

Embedded image permalink

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τους ξένους που έχουν ταξιδέψει στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.
Αν και τα στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης και της Πολιτικής Βίας δεν κάνουν διαχωρισμό μεταξύ όσων πολεμούν στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης και όσων τάσσονται με το ΙSIS, σκιαγραφούν μια εικόνα για την επιρροή του Ισλαμικού Κράτος και την επιτυχία του στο να στρατολογεί ξένους μαχητές στη Συρία και στο Ιράκ.
Και σε αυτή την περίπτωση η Σαουδική Αραβία φιγουράρει στην κορυφή της λίστας σε απόλυτους αριθμούς καθώς 2.000-2.500 μαχητές πολεμούν σε Συρία και Ιράκ.
Πρόκειται για 107 μαχητές ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.
Ωστόσο αναλογικά η Ιορδανία είναι η πρώτη «τροφοδότης» του Ισλαμικού Κράτους, καθώς οι μαχητές αναλογούν σε 315 ανά ένα εκατ. πολίτες.
Από τις χώρες της Δύσης «πρωταγωνιστεί» το Βέλγιο, με πάνω από 500 μαχητές ή 42 ανά ένα εκατ. κατοίκους.
Ψηλά στη λίστα βρίσκεται και η Γαλλία, με 1.600 μαχητές ή 16 ανά ένα εκατ. κατοίκους.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης