Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Δυναμική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδος - Αιγύπτου με αυξημένες δυνατότητες ενεργειακής διασύνδεσης

Τσίπρας: Δυναμική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδος - Αιγύπτου με αυξημένες δυνατότητες ενεργειακής διασύνδεσης
Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία σε επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδος-Αιγύπτου στην Αθήνα
Για δυναμική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδος - Αιγύπτου έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα διμερούς επιχειρηματικού συνεδρίου στην Αθήνα με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου, Abdel Fattah el-Sisi.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα σχεδιάζει να αναπτύξει τις εμπορικές της σχέσεις με το νότιο γείτονά της, με αυξημένες τις δυνατότητες ενεργειακής διασύνδεσης και διμερούς συνεργασίας, όχι μόνο στον τομέα των υδρογονανθράκων.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη, ενώ η Αίγυπτος αποτελεί πύλη προς την Αφρική και τις αραβικές χώρες, με τεράστιες τις δυνατότητες συνεργασίας, οι οποίες μάλιστα δεν υπήρχαν στο παρελθόν.
«Σήμερα το πεδίο με τη σημαντικότερη ανάπτυξη είναι αυτό των επενδύσεων», είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ως δημιουργικό παράδειγμα την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων.
Πρέπει να βαδίσουμε στο δρόμο της συνεργασίας, συνέχισε, τονίζοντας την αξία των διακρατικών συνεργασιών σε μια περιοχή με πολλαπλά προβλήματα και ένοπλες συρράξεις.
«Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου αποτελούν πυλώνα ειρήνης, συνεργασίας και ευημερίας στην περιοχή», τόνισε εμφατικά.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα σύντομα θα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης