Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνει έδαφος στην Ευρώπη η Volkswagen, λόγω του σκανδάλου - Έχασε 2% από το μερίδιο αγοράς της τον Νοέμβριο

Χάνει έδαφος στην Ευρώπη η Volkswagen, λόγω του σκανδάλου - Έχασε 2% από το μερίδιο αγοράς της τον Νοέμβριο
Στις ΗΠΑ, όπου έγινε η αποκάλυψη του σκανδάλου, οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν 25% τον Νοέμβριο
Έχασε έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της τον Νοέμβριο η Volkswagen, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου παρουσίασε ισχυρή ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας τις τοξικές συνέπειες του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Volkswagen, η οποία υπό την ομπρέλα της έχει μάρκες από τη Bentley μέχρι τη Skoda, έχασε 2% από το μερίδιο αγοράς της τον Νοέμβριο, όταν η ευρύτερη αγορά αναπτύχθηκε σχεδόν 14%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ένωση ευρωπαίων κατασκευαστών Acea, το μερίδιο αγοράς της Volkswagen υποχώρησε από το 26,6% τον Νοέμβριο του 2014 στο 24,3% τον Νοέμβριο του 2015.
Στις ΗΠΑ, όπου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 25% τον Νοέμβριο, αν και αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η εταιρεία σταμάτησε να πωλεί συγκεκριμένα οχήματα τα οποία επηρεάστηκαν από το παράνομο λογισμικό που αλλοίωνε τα αποτελέσματα των τεστ εκπομπής ρύπων.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Volkswagen, περιλαμβανομένων των μοντέλων Polo, Golf και Passat, υποχώρησαν κατά 4,5% μέχρι τώρα το 2015, στα 5,34 εκατ. οχήματα, κάτι που σημαίνει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι απίθανο να ξεπεράσει τα 6,12 εκατ. οχήματα που είχε πωλήσει το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης